FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakva ironija

Miočić poput Posljednjeg Mohikanca: Stipe ostao usamljen na ljestvici UFC prvaka

Stipe Miočić ostao je posljednji čovjek koji se bori pod američkom zastavom, a da je pritom UFC-ov prvak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon UFC 253 eventa koji je održan minule nedjelje na Fight Islandu u Abu Dhabiju najpoznatija MMA organizacija svijeta ostala je na samo jednom "domaćem" prvaku - Stipi Miočiću.

UFC je američka MMA organizacija, a Miočić je, s obzirom na to da se bori pod američkom zastavom, ostao posljednji domaći borac koji drži pojas organizacije. Ne treba zaboraviti da Stipe ima hrvatske korijene i da se ponosi svojim podrijetlom...

Prošlog vikenda dobili smo još jednom europskog prvaka, koji je pobijedio Amerikanca i naslijedio jednog, a riječ je o Poljaku Janu Blachowiczu. On je slavio tehničkim nokautom protiv Amerikanca Dominicka Reyesa, a naslijedio je Jona Jonesa.

gol expired Israel Adesanya začepio usta kritičarima i brutalnim nokautom obranio naslov UFC prvaka divider

Miočić je ostao posljednja linija obrane ponosa američke MMA organizacije, a priliku da ga detronizira ponovno će imati Francis Ngannou. Ako u tome kojim slučajem uspije, Nigerija i Brazil držat će po tri UFC pojasa.

Kakva ironija da je Stipe, kojeg UFC često ignorira i zapravo ne želi za prvaka zbog njegove nenametljivosti, ostao jedini američki prvak organizacije...

Amanda Nunes dvostruka je prvakinja kod žena, dok je Deiveson Figueiredo vlasnik trećeg pojasa. Nigerija u svom vlasništvu ima dva pojasa prvaka, a drže ih Kamaru Usman i Israel Adesanya, iako potonji ima i novozelandsko državljanstvo.

Preostali vlasnici pojasa su Poljak Jan Blachowicz, Dagestanac Khabib Nurmagomedov, Australac Alexander Volkanovski, Rus Petr Jan, Kineskinja Zhang Weili te Kirgistanka Valentina Ševčenko.

gol expired Ova dvojica nisu normalni: Bili su najmanje atraktivan par na papiru, a na kraju su pružili pravi spektakl divider

ISRAEL ADESANYA NOKAUTIRAO PAULA COSTU

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider