FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"koeficijenti su sranje"

Stipe Miočić je kralj! Ima urnebesnu teoriju zašto ponovno nije favorit u meču za naslov

U posljednje četiri UFC borbe Stipe Miočić bio je favorit samo jednom i taj je meč izgubio od Daniela Cormiera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred nama je, barem što se hrvatskih MMA fanova tiče, vrlo vjerojatno najveći UFC event u godini. Stipe Miočić i Francis Ngannou odradit će najveći i najopakiji revanš u UFC-ovoj povijesti, tri godine nakon što je naš borac školovao Kamerunca i rekordni treći put obranio titulu prvaka. 

Ngannou je, kako sam tvrdi, iskusniji, pa se tako ponio i na presici, za razliku od prvog puta kada je upadao u riječ Miočiću. Bio je ponizan i pun riječi hvale za našeg borca. 

"Naravno da neću ništa oduzeti od pobjede koju je Stipe ostvario prije tri godine. Bio je bolji te večeri, ali kada pogledam snimku tog meča, ja sebe uopće ne prepoznajem. Čak ni način na koji sam se borio, način na koji sam ga napadao. Taj tip sličio je meni, ali ga nisam prepoznao", kazao je Ngannou.

gol expired Miočić i Ngannou oči u oči: Ovaj put gorostasni borac nije izvodio gluposti kao prije tri godine divider

"Isto tako, napravio sam jako puno pogrešaka ulazeći u taj meč. Nisam bio prisutan. Nisam imao emocije u tom meču. Ovoga će puta sve biti drugačije. Imao sam dovoljno vremena da se moj tim i ja pripremimo. Mislim da će upaliti to što smo pripremili", kazao je Francis, koji smatra da je puno napredovao u odnosu na prvi meč prije tri i pol godine.

"Postoji razlika u svim segmentima borbe. Sjećam se da sam uoči prve borbe razmišljao kako je to boriti se pet rundi. Imao sam puno pitanja na koja nisam imao odgovor. Nisam imao puno iskustva. Iako sam izgubio te večeri, vratio sam se. Nemam više nikakvih briga, bolje sam se pripremio ovog puta i imam to potrebno iskustvo. Radio sam na hrvanju, jiu-jitsuu, čak i dodatno na svojim udarcima. Mislim da sam dosta napredovao i da imam još prostora", smatra Ngannou te otkriva da tri godine sanja ovaj revanš protiv Stipe.

"Oduvijek sam htio ponovno se boriti protiv Stipe. Pokazao je da je bolji borac bio tada, a ja samo želim osvetiti taj poraz i dokazati da sam najbolji", zaključio je Kamerunac.

Stipe je aktualni prvak, najuspješniji u povijesti UFC-a i kao takvog mnogi ga smatraju najboljim teškašem koji je ikad kročio u ovaj sport.

gol expired Ekskluzivni intervju s Miočićem: Stipe o dolasku u Hrvatsku, obrani naslova i o tome je li najveći teškaš u povijesti divider

"To znači da s trenerima i timom nešto radim na ispravan način", rekao je Stipe pa otkrio što misli o novijoj verziji Ngannoua.

"Svakako je postao bolji. Znao sam da ćemo se kad-tad ponovno susresti. Čeka nas strašna borba", kazao je Stipe pa otkrio u čemu je najviše napredovao u tri ogleda protiv Cormiera.

Miočić sjajno raspoložen

"Nemoj izgubiti od njega prvu borbu. Budi pametan, strpljiv i slušaj trenere. Napustio sam taktiku i zahvatio me", rekao je dobro raspoloženi Stipe te otkrio u čemu je on kao borac najviše napredovao u tri posljednje godine.

"U puno toga. Koliko god bili dobri, uvijek postoje rupe u vašoj igri i to želite ispraviti", rekao je Stipe te za kraj odgovorio na pitanje smeta li mu što ponovno nije favorit iako ga mnogi smatraju najvećim teškašem svih vremena.

"Neee. Ne smeta mi, već sam navikao na to. Vegas me mrzi", rekao je Miočić pa dobio dodatno pitanje:

* Što biste trebali napraviti da budete favorit u meču?

"Nemam pojma? Znaš li ti?" upitao je Stipe i pogledao Danu Whitea, koji se nasmijao i također kimnuo glavom. 

"Koeficijenti su sranje i ne znače mi ništa."

UFC 260 možete gledati uživo ove nedjelje od 4 sata ujutro na gol.hr-u, te u snimci na Novoj TV od 22:30.

 Lucky Punch: Sve o borbi Miočić - Ngannou

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider