FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pogledajte nokaut

VIDEO: Francis Ngannou teško nokautirao Stipu Miočića i postao novi UFC prvak!

Francis Ngannou novi je UFC prvak u teškoj kategoriji nakon teškog nokauta kojeg je zadao Stipi Miočiću...

Težak poraz doživio je Stipe Miočić u borbi za naslov UFC prvaka, velikom revanšu protiv Francisa Ngannoua. Kamerunac je porazio Miočića brutalnim nokautom na početku druge runde, kada je spojio jedan lijevi kroše i poslao našeg borca u nokdaun.

Stipe se u tom trenuku ugasio jer je udarac sjeo ravno na bradu, a Ngannou je želio biti siguran da je novi prvak te se još jednom bacio  na njega i udario još jednom prije nego je Herb Dean prekinuo dvoboj. 

Miočić je pogriješio na početku druge runde i to ga je koštalo nokauta. Ngannou ga je poslao u nokdaun, Stipe se izvukao i iz kontre ga čisto udario. Miočić je pomislio da ga je uzdrmao no nije. Ngannou je bio priseban, ispalio je lijevi kroše i poslao našeg borca na tlo i dovršio ga. 

Miočić ipak nije bio na razini Ngannoua

Bio je to vrlo slab nastup Miočića koji je u u nešto manje od šest minuta ispalio svega nekoliko udaraca rukom. Ngannou je bio dominantan od prve pa sve do posljednje sekunde dvoboja, Miočić je bio prepasivan, a o tome dovoljno govori i činjenica da nije u prvoj rundi ispalio nijedan udarac rukom. 

Ngannou ga je u nekoliko navrata pogodio i u prvoj rundi, no Stipe je ostao čvrsto na nogama. No jednostavno ga ništa od svih tih upozorenja nije trgnulo da bude aktivniji. Štoviše, pretjerana pasivnost ga je djelomično i otjerala u poraz, odnosno srljanje. 

Nakon pobjede Ngannou je izrazio želju da se bori protiv Jona Jonesa, koji se već mjesecima priprema za svoj debi u teškoj kategoriji. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će brzo uspjeti dogovoriti taj okršaj, s obzirom da će Jones tražiti puno novaca, kao što je uostalom najavio na Twitteru. 

Hoće li se Stipe Miočić vratiti na tron UFC-ove teške kategorije?

Ukupno glasova:

Bivši UFC prvak Tyrone Woodley upisao je već četvrti poraz zaredom i lako moguće da smo ga po posljednji put gledali u UFC-ovom oktogonu. Woodley je poražen od Vicentea Luquea, koji ga je krajem prve runde ugušio D'arce potezom.

Woodley je sjajno otvorio dvoboj, pritisnuo Luquea i imao ga u jednom trenutku, ali nije uspio dovršiti posao. Brazilac je to iskoristio i nešto kasnije ga uzdrmao. Woodley je jedno vrijeme teturao po oktogonu, nije izgledao prisebno, ali nije odustao od borbe.

No, Luque je prepoznao da je ovaj poljuljan, odveo ga je u parter i tamo ga ugušio. 

Luque uništio Woodleyja

Jedan od najatraktivnijih MMA boraca današnjice, te jedan od onih u koje UFC polaže velike nade, Sean O'Malley nokautirao je Thomasa Almeidu u okršaju dvojice bantamaša. Morao je to napraviti dva puta, jer je njegov prvi nokaut zapravo bio samo nokdaun, a on je pomislio da je slavio. 

O'Malley je u prvoj rundi poslao Almeidu na tlo, nije krenuo prema njemu misleći da ga je nokautirao, no to nije bio slučaj. Almeida se pridigao u trenucima kada je ovaj slavio pobjedu i nastavio borbu. 

Odlično se držao sve do same završnice treće runde kada ga je O'Malley ponovno pogodio i ovoga puta završio. Bila je to njegova povratnička pobjeda nakon prvog poraza u karijeri od Marlona Vere, ali i ozljede koju je zaradio u tom meču prije osam mjeseci. 

O'Malley pobijedio u povratničkom meču

Miranda Maverick je ostvarila devetu pobjedu u karijeri. Bila je dominantna protiv Gillian Robertson i suci nisu imali dileme tko je pobjednica u ovoj borbi.

U prvoj borbi glavnog programa vidjeli smo brutalan i ekspresan nokaut koji je isporučio Jamie Mullarkey, a žrtva je bio Khama Worthy, favorit uoči ovog meča. Mullarkey je nakon svega 40-ak sekundi ispalio jedan lijevi kroše koji je odsjeo ravno na bradi iznenađenog Worthyja.

Amerikanac je izgubio kontrolu nad tijelom, pao na tlo i nakon nekoliko popratnih udaraca Mullarkeyja sudac je prekinuo dvoboj. 

Mullarkey nokautirao Worthyja za 46 sekundi

UFC 260 rezultati:

Francis Ngannou pobijedio Stipu Miočića - nokaut, 2. runda

Vicente Luque pobijedio Tyrona Woodleyja - gušenje, 1. runda

Sean O'Malley pobijedio Thomasa Almeidu - nokaut, 3. runda

Miranda Maverick pobijedila Gillian Robertson  - jednoglasna odluka

Jamie Mullarkey pobijedio Khama Worthya - nokaut, 1. runda

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider