FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEOVISNO O PRVOM MEČU

Saudijski "gazda" potvrdio datum revanša Furyja i Usika! To bi trebale biti sjajne vijesti za Hrgovića

Još deset danas preostalo je do meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usika, koji će prema svemu sudeći brzo dobiti i svoje drugo poglavlje.

Fury vs. Usik (Foto: Afp)

Već od samih pregovora za meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usika, koji će donijeti prvog apsolutnog prvaka teške kategorije u povijesti, odnosno otkako se četiri pojasa smatraju onima iz elitne skupine, poznato je kako su u ugovor stavljena dva meča.

To bi značilo kako će neovisno o ishodu prvog okršaja sigurno doći do drugog, u kojem će se poraženi boksač dobiti priliku revanširati.

Turki potvrdio revanš neovisno o ishodu prvog meča

Ipak, novim usponom Anthonyja Joshue pojavila se priča o kojoj bi on mogao uletjeti u meč protiv pobjednika prvog meča. To se dodatno argumentiralo snagom saudijskog novca i utjecaja, gdje ono što je ranije potpisano ipak ne bi igralo ulogu.

No, čini se da ipak nije tako, što je potvrdio trenutni gazda svjetskog boksa, barem ako je u pitanju organizacija najvećih mečeva. Radi se o glavnom saudijskom čovjeku za pitanja vezana uz sport i zabavu, Turkiju Alalshikhu, koji je u svojoj posljednjoj izjava odmah donio datum revanša gore spomenutog meča.

"Revanš će se održati 12. ili 13. listopada i to neovisno o ishodu prvog meča", rekao je Alalshikh u intervjuu za ESPN.

To bi značilo kako će se vjerojatno otvoriti situacija u kojoj pobjednik prvog meča napušta IBF pojas.

Pojas kojem teži Hrgović napokon će biti slobodan 

Za njega bi se, prema trenutnom stanju na ljestvici trebao boriti Filip Hrgović i to protiv idućeg boksača ljestvice, što je Joshua.

Postoje i neke insinuacije da bi njegov meč 1. lipnja protiv Daniela Duboisa mogao biti proglašen mečem za titulu, no unatoč raznim izjavama, tako nešto je podosta nerealno, čak bismo se usudili reći i u tako kratkom roku neizvedivo.

To je zapravo jedna malo šira tema, ovdje je najvažnije da se otvara situacija u kojoj će taj pojas napokon biti upražnjen. Barem je tako najavio IBF, koji će to morati i službeno odraditi, odnosno narediti pobjedniku meča Usika i Furyja borbu protiv obaveznog izazivača. Nakon što to zbog ugovornih obaveza postane neizvedivo, pojas će biti oduzet.

Na Hrgoviću je sad prije svega zadatak savladati Duboisa i time potvrditi svoju poziciju. No, njemu ovaj meč ne donosi samo to, nego i prepoznatljivost. Promijenio je svoj pristup i način davanja izjava, od sebe stvorio svojevrsnog negativca u Velikoj Britaniji i tako bi napokon mogao postati onaj koga ljubitelji boksa uistinu žele gledati u najvećim borbama.

Ali, prvo treba pobijediti Duboisa, 1. lipnja u Rijadu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider