FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
oduševila ga stipina taktika

Tajna Miočićeva uspjeha: "To je taj jeb... imigrantski mentalitet"

Iako je od borbe Miočića i Ngannoua prošlo gotovo dva tjedna, taj meč još je uvijek jedna od glavnih tema rasprave u MMA svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavni UFC-ov televizijski komentator i poznati podcaster Joe Rogan ugostio je u svom showu “Joe Rogan Experience” prijatelja i poznatog komičara Joeyja Diaza, prenosi Fightsite.

Dvojac je razgovarao o raznoraznim temama, a nas je zaintrigirao dio podcasta u kojem su prokomentirali meč između Francisa Ngannoua i Stipe Miočića koji se dogodio na UFC-u 220.

Rogan je priznao kako je veliki fan kamerunskog nokautera, jer cijeni njegovu životnu borbu i činjenicu da je prije samo nekoliko godina bio beskućnik. Nganoua je nazvao prirodnim čudom i vanserijskim sportašem koji sigurno nije rekao posljednje unutar Octagona.

Stipe je jedan od najtrvđih likova u sportu

"U samo pet godina bavljenja MMA-om stigao je do prilike boriti se za pojas prvaka UFC-a i u tom meču je bio FAVORIT! I to protiv borca koji je taj pojas već dva puta obranio. To je ludo, ali to pokazuje koliko je on talentiran i poseban. Poraz od Stipe u takvom meču samo mu je pokazao da ova igra ima više nivoa, da mora i dalje raditi, da mora još neke stvari naučiti i biti bolji. Ali on je tek počeo…", smatra Rogan i dodaje da Ngannou svakim novim nastupom izgleda sve bolje i bolje u oktogonu.

No Rogan je primijetio jednu sjajnu stvar. Čitava priča o dvoboju između Miočića i Ngannoua i način na koji je meč završio sjajna je lekcija za svakoga tko se bavi borilačkim sportom. Snaga ipak ne može zamijeniti godine treniranja i krvavog rada…

"Ali za mnoge ljude način na koji je završila ova borba sjajna je pouka za čitav borilački sport. Ako si čak i fan Ngannoua i žao ti je što je izgubio… Ja sam njegov fan, ali sam veći fan borilačkog sporta. Ja sam poklonik iskrenog natjecanja, želim znati što se tu događa. A događalo se da s jedne strane imaš fenomenalnog sportaša s nevjerojatnim potencijalom. Jedan alfa-mužjak protiv jednog od najtvrđih likova koji se natjecao, protiv čovjeka koji je puno duže unutra, koji zna više, koji je hrvao, koji je bio u jarku mnogo puta, koji zna kako je to kada si uzdrman ili na rubu snaga", rekao je Rogan.

"Kada te Ngannou udari s malim rukavicama, to je najgora stvar koja ti se može dogoditi. A Stipe je bio udaren, i to više puta u tom meču. Bio je uzdrman, ali je u svojoj glavi odlučio da ga ništa neće spriječiti na njegovu putu. Znao je što činiti, bio je tu već ranije. Ovo je sjajna lekcija za čitav borilački sport. A ona glasi da se morao susresti s najgorim mogućim tipom kao na kraju neke borilačke videoigrice. To je Ngannou, šef na kraju videoigrice. A Stipe je shvatio kako ga može pobijediti, kako može svladati tipa koji je 10 kila i više teži od njega, koji izgleda mnogo više zastrašujuće od njega, iako je i Stipe zastrašujuć", objašnjava Rogan.

Imigrantski mentalitet zaslužan za obranu titule

Diaz cijeni taktiku kojom je Miočić nadmudrio Ngannoua. Smatra da je za Miočićev karakter zaslužan njegov imigrantski mentalitet s obzirom da se radi o doseljeniku iz Hrvatske.

"Ja vam govorim stalno da je američka inovativnost kombinirana s imigrantskim mentalitetom dobitna kombinacija. I dalje si Amerikanac, tata ga je mogao zvati Steve, ali ne, on ga je nazvao Stipe Miočik. Nemoj zaboraviti od kuda si jebeno stigao? Razumiješ li me? To je taj jebeni imigrantski mentalitet", tumači Diaz koji se proslavio u MMA zajednici zbog krivog izgovaranja Miočićeva prezimena.

On je, naime, spojio Stipino ime i prezime u jedan pojam, te ga nehotično oslovljava sa Stiopich...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider