FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NIJE ŠAMPIONSKI

Prvak Edwards neugodno iznenadio: Želi čovjeka s tri poraza u nizu

Nakon druge pobjede nad Kamaruom Usmanom, Leon Edwards može gledati prema idućim šampionskim ispitima.

Leon Edwards (Foto: Profimedia)

Nakon što je prošle godine savladao Kamarua Usmana nokautom u petoj rundi njihove borbe, Leon Edwards je na UFC 286 priredbi u Londonu došao do još većeg zadovoljstva. Kroz pet rundi pokazao se kao bolji borac od Nigerijca te više nitko ne može govoriti da nije zasluženi prvak.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Odmah nakon borbe saznao je i tko bi mu trebao biti idući protivnik, a to je Colby Covington, koji je bio službena zamjena u ovoj borbi te ju je na kraju promatrao iz prvih redova. 

Edwardsu se ne sviđa UFC-ova ideja

No, to je nešto što se Leonu Edwardsu ne sviđa. Potvrdio je to na službenoj konferenciji za medije, odmah otkrivši koga on vidi kao idealnog idućeg protivnika. 

"Ne vidim kako ta borba ima smisla. Ja sam sad kralj, zaslužio sam svoje ime i mislim da bih sad ja trebao odlučiti tko će biti idući", rekao je Edwards, referirajući se na izjavu predsjednika UFC-a, Dane White, da će Colby biti idući.

Edwards i Usman VIDEO Usman poludio na prljav potez prvaka, sudac: "Vidio sam te, nemoj to raditi" divider

Njemu ima smisla borba s čovjekom koji je u nizu od tri poraza.

"Ako Jorge Masvidal savlada Gilberta Burnsa, to je borba koja ima smisla", rekao je Edwards.

Kao što smo naveli, Masvidal je u posljednje tri borbe doživio poraza od Usmana, dva puta te upravo od Covingtona i to sva tri podosta uvjerljiva.

Edwards dugo čeka taj "revanš"

No, njih dvojica iza sebe imaju povijest. U ožujku 2019. godine obojica su se borili na Fight Nightu u Londonu te upisali pobjede. Kasnije su u backstageu imali bliski susret, koji je završio kratkom boksačkom serijom Masvidala na Edwardsovom licu.

Rafael Fiziev i Justin Gaethje Nije za svačije oči: Pogledajte lice Fizieva nakon nezaboravnog rata divider

Tako da postoji jako dobra priča za prodaju borbe i zapravo nije isključeno da Masvidal postane kandidat, no 8. travnja (na UFC 287 uz prijenos na gol.hru) ima ispred sebe poprilično težak posao u Burnsu.

Što se tiče UFC-ove ljestvice izazivača, Masvidal je trenutno tek na 11. mjestu, daleko od bilo kakvih izazivačkih pozicija.

Incidenta iz Londona prisjetite se u videu ispod teksta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider