FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
počivao u miru

Tuga u obitelji Hrgović: Hrvatskom boksaču preminuo otac Pero

Otac Filipa Hrgovića preminuo je u 67. godini života.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 67. godini života preminuo je Pero Hrgović, otac popularnog hrvatskog boksača Filipa.

Vijest o smrti Pere Hrgovića objavio je njegov sin Filip na Instagramu. Pero Hrgović je napustio svijet nakon duge i teške bolesti.

Hrgoviću su nakon objave vijesti brojni prijatelji i fanovi izrazili iskrenu sućut.

Posljednji ispraćaj Filipovog oca je u četvrtak, 21. travnja u 15 sati iz mrtvačnice na Markovom Polju (Sesvete).

 

Rođen u Livnu

Pero Hrgović je rođen 1955. godine u Livnu u Bosni i Hercegovini. Tamo je i odrastao i onda se s obitelji preselio u Zagreb.

gol expired Osvojio je Ligu prvaka, igrao u Real Madridu, a danas prodaje duhan kako bi preživio divider

''Tata je inženjer prometa i radi u Hrvatskim autocestama, a mama Iva je domaćica. Inače je diplomirana kineziologinja s dvadeset godina radnog staža u banci, od čega je petnaest provela na porodiljnom. Odakle su Hrgovići? – Podrijetlom smo Sinjani – no otac mi je rođen i odrastao u Livnu, dok je mama Zagrepčanka podrijetlom iz Dervente'', govorio je Filip Hrgović u intervjuu Relax portal i dodao:

''Kao klinac nisam to primjećivao, niti sam se osjećao zakinutim u odnosu na svoje vršnjake. No, danas sam svjestan da je u našoj kući sigurno bilo financijski stresnih razdoblja – trebalo je tu silnu djecu nahraniti, odjenuti, odškolovati… Od očeve plaće i majčine porodiljne naknade sigurno nismo živjeli u raskoši, niti su se djeci kupovale tenisice od devetsto kuna, no ne pamtim da mi je išta nedostajalo.

gol expired VIDEO Dječak zvijezdi Barcelone dodirnuo Lamborghini, a igrač razbjesnio navijače reakcijom divider

Rano sam počeo i sam zarađivati, ali mama i tata ne žele ništa od mene, takvi su oni – nepokolebljivi, uporni, snažni i ustrajni. Nisu mi ostavili kuću, auto i firmu, nego mnogo više od toga – životni stav i ponos na svoju obitelj.''

Filipov otac je gledao svaki meč svog sina i dočekivao ga u zračnoj luci nakon velikih pobjeda. Često je Filip znao reći da mu je otac bio ogromna podrška u karijeri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider