FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KRALJ RIO DE JANEIRA

VIDEO Kakva predstava jednog od najvećih u povijesti: Povratnik Aldo uništio borca koji je došao po najveći skalp karijere

Fantastičan povratak nakon dvije godine odradio je član UFC-ove Kuće slavnih, Jose Aldo.

Čini se kako UFC ipak nije Josea Alda povukao iz mirovine da bi spasio UFC 301 priredbu, nego da je bivši prvak perolake kategorije itekako sposoban još uvijek parirati najboljima na svijetu.

To je dokazao protiv Jonathana Martineza, borca stila vrlo sličnog njegovom, koji je u Rio de Janeiro došao po sedmu pobjedu u nizu, ali i ime kakvo dosad nije savladao. No, ostao je razočaran jer je protiv sebe dobio vrhunsku verziju Alda, kakvu vjerojatno nije očekivao, ali na kakvu protiv takve veličine jednostavno uvijek moraš biti spreman.

Aldo sve bolju kako je borba prolazila

Prva runda ovog okršaja donijela je ispitivanje snaga u kojem je Aldo pogađao nešto više. Kod svojih napada bio je brži, dok je dok Martinezov uspio kontrirao čak i kad bi primio dobar udarac.

Marko Martinjak VIDEO Došao, vidio, slavio nokautom pa zaprosio djevojku: Marko Martinjak osvojio novi svjetski pojas divider

U drugoj rundi Amerikanac je pokušao promijeniti strategiju pa je skratio distancu, no nije niti to pomoglo. Vrlo brzo se Aldo odvojio, nakon čega je krenula opaka razmjena u kojoj su oba borca primili opake udarce. Bili su uzdrmani, ali kao da se Aldo prije oporavio te je do kraja runde ponovno dominirao.

Iz mirovine u novi napad na tron

Posljednja runda bila je i najbolja za Alda. Što god da je legendarni borac pokušao, to mu je i uspjelo. Martinez je znao da mora tražiti prekid, ali nije imao nikakve šanse. Aldo je nakon borbe izgledao kao da je bez problema spreman za još dvije runde i čini se da je dvogodišnja pauza bilo nešto najbolje što mu se moglo dogoditi.

Potieira vs. Pereira VIDEO Tekken u stvarnom životu? Najluđi borac svijeta upisao pobjedu jednom od najatraktivnijih sekvenci koje pamtimo divider

Jose Aldo ponovno je u novom pohodu prema UFC-ovom vrhu i to nakon što se već umirovio te završio u UFC-ovoj Kući slavnih, a tamo se ne uvrštava one za koje se vjeruje da će se vratiti. A on se vratio i upisao vjerojatno najbolji nastup otkako se spustio u bantam kategoriju.

Aldo je nevjerojatan, to je sad svima jasno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider