FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
mjesec velikih borbi

Od Mirka do Jona Jonesa: Pogledajte što nas sve čeka u ludoj borilačkoj veljači

Idućih mjesec dana očekuju nas prave borilačke poslastice, a Nova TV i GOL.hr donose ih na vaše ekrane i monitore. U akciju se vraća i Cro Cop, a što nas očekuje iz tjedna u tjedan donosi Vlado Boban.

Galerija Jon Jones (Foto: AFP) MMA na Novoj TV i Gol.hr-u Cro Cop pobijedio (Screenshot) +2 Cain Velasquez i Francis Ngannou (Foto: AFP)

Seriju velikih borbi u veljači počinjemo s okršajem u Melbourneu 10. veljače. Prvak srednje kategorije Robert Whittaker brani titulu pred svojom publikom protiv Kelvina Gasteluma.

Whittaker ima 20 pobjeda i četiri poraza, a ne zna za poraz već pet godina. U posljednjim borbama je slavio protiv same kreme srednje kategorije Yoela Romera i Ronalda Souze, a novi izazov pred njim je Amerikanac meksičkog podrijetla Kelvin Gastelum, koji je priliku za napad na titulu dobio nakon što je porazio Souzu i Michaela Bispinga. Kladionice u ovoj borbi prednost daju Whittakeru.

Tjedan dana nakon Whittakera i Gasteluma u oktogon će Mirko Filipović i Roy Nelson. Cro Cop ima 44 godine i u sjajnom je pobjedničkom nizu od devet pobjeda zaredom.

Dvije godine mlađi Nelson slavio je u njihovom prvom međusobnom dvoboju 2011. godine. Cro Cop dugo čeka revanš u koji Nelson ulazi s dva poraza zaredom od Matta Mitrionea i Sergeja Karitonova. Kladionice prednost daju našem borcu.

Velasquez se vraća u oktogon protiv Ngannoua

Dan poslije Mirka i Nelsona čeka nas novi spektakularni teškaški obračun. U Phoenixu se sučeljavaju Francis Ngannou i Cain Velasquez. Povratak je to jednog od najvećih teškaških prvaka UFC-a Velasqueza nakon ozljede leđa.

Velasquez, koji je samo dva put poražen u karijeri, odradio je samo jednu borbu u posljednje tri godine. Ngannou je pak slavio nokautom protiv Curtisa Blaydesa i vratio samopouzdanje. Kladionice vjeruju Velasquezu, vidjet ćemo hoće li to dokazati i u kavezu.

23. veljače u praškoj O2 Areni priredbu predvodi poluteškaški dvojac: Poljak Jan Blahowicz i Brazilac Thiago Santos.

Kojem se borilačkom spektaklu na GOLhr-u u sljedećih mjesec dana najviše veselite?

Ukupno glasova:

Kontroverzni Jon Jones favorit u obrani naslova

Blahowicz kotira sjajno u poluteškoj, trenutačno je 4. izazivač i pobjeda protiv opasnog brazilskog nokautera i šestog na listi izazivača Santosa, dovela bi ga možda i u priliku za napad na titulu. Obojica su u sjajnom pobjedničkom nizu.

A kad smo već kod poluteške kategorije titulu će, vrlo brzo nakon što je deklasirao Gusstafsona, braniti i kontroverzni Jon Jones. Za neke varalica, za neke najveći i najtalentiraniji borac svih vremena, definitivno je mamac za publiku.

Jonesovu titulu 3. ožujka u Las Vegasu napada Anthony Smith. I dok se o Jonesu manje-više sve zna, Smith ima tri pobjede zaredom i to protiv ozbiljnih imena. Sredio je Rashada Evansa, Shoguna Ruu i Volkana Ezdemira. Vidjet ćemo može li i Jonesa. Kladionice mu, blago rečeno, ne vjeruju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider