FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Sukob prešao granicu

Pijetraj smijenjen s dužnosti izbornika hrvatske boksačke reprezentacije

Leonard Pijetraj smijenjen je s dužnosti izbornika hrvatske boksačke reprezentacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza Leonard Pijetraj smijenjen je s dužnosti izbornika hrvatske boksačke reprezentacije.

Još nije poznat točan razlog smjene, ali Pijetraj je najvjerojatnije dobio otkaz zbog gotovo nezapamćenog javnog prepucavanja s hrvatskim profesionalnim boksačem u teškoj kategoriji Filipom Hrgovićem te direktorom reprezentacije i proslavljenim hrvatskim boksačem Željkom Mavrovićem.

Javna polemika pretvorila se u osobni verbalni obračun koji je negativno odjeknuo u široj sportskoj javnosti. Mučna polemika u utorak je doživjela vrhunac.

gol expired Filip Hrgović osuđen zbog uvreda: "Konju retardirani, mrtvu majku ti je...!" divider

Pijetraj je u svojem boksačkom klubu u zagrebačkoj Dubravi održao kontroverznu press-konferenciju na kojoj se žestoko obrušio na Hrgovića i Mavrovića, koji je stao u obranu osvajača brončane olimpijske medalje u Rio de Janeiru 2016.

Iako je boksački profesionalac, Hrgović želi nastupiti na Olimpijadi u Tokiju iduće godine. Pijetraj je inzistirao da Hrgović dođe na boksačko Prvenstvo Hrvatske i izbori nastup kroz kvalifikacije, dok Mavrović smatra da je Hrgović apsolutni prioritet Saveza i da mu treba omogućiti izravan nastup na izbornim turnirima.

Intrigantno je što je Hrgovićev konkurent Marko Milun, koji je aktualni hrvatski prvak superteškoj i dolazi iz Pijetrajev boksačkog inkubatora, u kojem je odgojen i Hrgović, kojeg mnogi inozemni boksački stručnjaci smatraju ponajvećom svjetskom mladom nadom teške kategorije.

Jared Cannonier (Foto: GOL.hr) "Gorila" šokirala favoriziranog Hermanssona u glavnoj borbi povijesnog UFC spektakla u Danskoj divider

Spor između Hrgovića i Pijetraja traje već duže vrijeme i pretvorio se u pravu sapunicu. Pijetraj je bivši Hrgovićev trener i menadžer, a suradnju su raskinuli kada se Hrgović otisnuo u profesionalce. Pijetraj je tužio Hrgovića, traži odštetu i trenutačno su na sudu.

Po završetku sjednice Hrvatski boksački savez oglasio se kratkim priopćenjem.

"Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza jednoglasno je donio odluku o smjeni g. Leonard Pijetraj s mjesta izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije. Također, jednoglasno je izabran g. Dorijan Ćalić za vršitelja dužnosti izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije.

Usvaja se prijedlog organizacije Grand Prix Zagreb, koji će se održati od 6 do 10. studenog 2019. u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim boksačkim savezom.

Antoine Griezmann (Foto: AFP) Barceloni smiješna kazna zbog pregovora s Griezmannom, u Atleticu ogorčeni divider

Za sve istupe u medije osoba iz sustava Hrvatskog boksačkog saveza, obavezna je prethodno se konzultirati sa Uredom Saveza", među ostalim stoji i u priopćenju Saveza.

Ubrzo se oglasio Pijetraj i sa svojim prioćenjem. Ironija teče u potocima...

"Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza danas me smijenio s mjesta izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije. Svjestan sam da u posljednje četiri godine rezultati reprezentacije nisu blistavi, zalomila nam se tek jedna olimpijska bronca, jedno deveto mjesto na OI, jedno europsko zlato, tri europske bronce.

Ovo su samo uspjesi reprezentativaca iz BK Leonardo u seniorskoj konkurenciji, medalje su u mom izborničkom mandatu osvajali i reprezentativci drugih klubova, ali bilo bi neprilično da se njima hvalim. Svjestan sam isto tako da Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza, među ostalim vrlinama, cijeni poslušnost, šutljivost i poniznost, a ja sam u tom smislu zakinut.

gol expired Preporod bivših igrača Hajduka i Dinama: Sinjski dijamant i nesretni Albanac čine pakleni dvojac divider

Uvjeren sam da će Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza pronaći stručnjaka koji neće nanositi takvu štetu boksu kakvu sam ja nanosio od 2015. godine, te koji će nastaviti nadasve bogatu seriju olimpijskih medalja u boksu od 1991. godine. U tome će moj nasljednik imati moju punu podršku, kao što sam i ja imao posljednjih mjeseci.

Vrata moje trošne dvorane u Dubravi i dalje su otvorena svim boksačkim zaljubljenicima i boksačima dobre volje. Tamo sam svake večeri, oko ringa i u ringu. I tako već 30 godina. I nije bilo potrebe sazivati Izvršni odbor, bila je dovoljna jedna riječ i ja bih se maknuo sam", zaključio je Pijetraj.
 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider