FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
hoće li biti trilogije?

Otac Stipe Miočića za Dnevnik Nove TV: "Povrijeđen mu je samo ego! Volio bih da se vrati"

Nakon što je Stipe Miočić izgubio naslov prvaka UFC-a u teškoj kategoriji, postavlja se pitanje kakva je budućnost najvećeg teškaša UFC-ove povijesti? Ima li motiva za novi napad na titulu ili je realniji kraj karijere? Evo što kažu Stipin otac Bojan i naš stručni komentator Zelg Galešić.

Nakon što je šest puta slavio u borbi za naslov UFC-ova prvaka, Stipe Miočić u Las Vegasu je doživio i drugi poraz. Nakon Daniela Cormiera 2018., najvećeg teškaša UFC-ove povijesti pobijedio je i Francis Ngannou. Ocu Bojanu bilo je teško gledati rasplet velikog borilačkog spektakla, ali razgovor sa Stipom ipak ga je umirio.

"Ja sam razgovarao s njim kad je bio u bolnici, zvao me i kaže super, nije mu ništa. Samo su ga pregledali i to je to. Jedino što mu je povrijeđeno je ego, a što se drugog tiče, ništa."

Što ovakav rasplet znači za Miočićevu budućnost? Stručni komentator Nove TV Zelg Galešić smatra da opcija prema kojoj bi Stipe odmah dobio priliku za revanš protiv Ngannoua nije realna jer se u UFC-u sve sprema za okršaj novog prvaka i Jona Jonesa. Želi li ponovno borbu za naslov, 38-godišnji Amerikanac hrvatskih korijena trebao bi odraditi meč s nekim od boraca iz vrha teške kategorije.

gol expired Stipe Miočić se oglasio, objasnio razloge poraza: "Mojim fanovima, pogotovo u Hrvatskoj i Clevelandu..." divider

"Možda se opet izboriti za prvog izazivača. Derrick Lewis i Aleksandar Volkov mi izgledaju kao potencijalni borci koji bi takav dvoboj iščekivali. To je neka najrealnija opcija.''

Za opciju nastavka karijere navija i Bojan Miočić. Priznaje kako bi želio sina još jednom vidjeti nasuprot Ngannoua.

"Ja bih htio još jednu, pa da se vidi tko je bolji. Isto kao i s Cormierom... Po mome, ja mislim da ide dalje, ali opet to je između njega i žene da se dogovore."

gol expired Poznato je što su Ngannou i Miočić pričali odmah nakon nokauta: Lijepe riječi Kamerunca divider

Opcija nove trilogije u Miočićevoj karijeri bliska je i Galešićevu razmišljanju.

"Ja da sam Stipe svakako bih tražio trilogiju s Ngannuom. Prvi put je bio Ngannou totalno izdominiran, ovaj put je bio Stipe, nekako mi to izgleda da bi Stipe to priželjkivao."

Što doista priželjkuje, trebali bi saznati u sljedećim mjesecima.

Stipe Miočić vs Francis Ngannou - cijela borba

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider