FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DAO JE OBEĆANJE

Nate Diaz napušta UFC: "Idem izdominirati drugi sport, a onda ću se vratiti ovamo i uzeti titulu"

Nate Diaz ostvario je pobjedu u svojoj 28. te za sada posljednjoj UFC borbi.

Promjena protivnika u posljednji trenutak dobro je djelovala na Natea Diaza, koji je protiv Tonyja Fergusona odradio vrlo dobar nastup te je upisao pobjedu giljotinom u četvrtoj rundi.

Zapravo, odlično se snašao unutar cijelog kaosa kakav je ovog tjedna preuzeo UFC i napravio ono što je trebalo. I to nakon što se nije pripremao za borbu sličnu onoj kakvu je imao, budući da mu je planirani protivnik bio Khamzat Chimaev.

Tražio je bilo koga, na kraju zadovoljan protivnikom kojeg je imao

"Imao sam trening kamp potpuno fokusiran na hrvanje. Nisam radio gotovo ništa boksa, a na kraju smo napravili ovo", rekao je Nate odmah nakon borbe u razgovoru s Joeom Roganom, izrazivši zadovoljstvo promjenom protivnika:

"Ja sam bio tu odraditi svoj posao. Imao sam još jednu borbu na ugovoru. Rekao sam da mi daju bilo koga, no sretan sam što sam na kraju dobio pravog čovjeka, pravog predstavnika borilačkog sporta, da ovo odradim protiv njega."

Chimaev i Holland VIDEO Chimaev dohvatio Hollanda za struk, oborio i završio bez primljenog udarca divider

Već se ranije znalo kako mu je ovo bila posljednja borba na UFC ugovoru te da ju nije bilo lako dogovoriti. Sad kad je napokon slobodan borac, svojim 15-godišnjim poslodavcima ipak je odao priznanje za posao koji rade.

Pohvala za UFC i provokacija prema Conoru McGregoru

"Ovo cijelo vrijeme dok sam bio u UFC-u imali smo neki odnos između ljubavi i mržnje. Na kraju moram priznati da volim UFC i pohvalio bih Danu Whitea, Lorenza Fertittu i Huntera Campbella za sve što su napravili za nas, što su nam svima, uključujući mene, dali platformu da radimo ovo. Mislim da sam trenutno imao najdulju UFC karijeru i vrlo uspješnu karijeru. Uspio sam sve ove moje ljude staviti na plaću i osigurati im život", uz ovacije je dodao.

Najdulju UFC karijeru ipak nije imao, no svakako je uz činjenicu da je tu od 2007. godine u samom vrhu. Status kakav je sebi dao ipak pripada Clayu Guidi koji je u promociji godinu dulje, odnosno od 2006.

Na kraju je potvrdio kako odlazi, no dao je i obećanje da će se vratiti. Gledajući da mu je 37 godina, to neće biti lako, no potvrdio je Nate kako se, barem prema njegovoj kondiciji i fizičkoj spremi, godine kod njega za sada ne vide.

Aldana i Chiasson VIDEO Imala favoritkinju na konopcima, ali dobila bizaran udarac s poda i morala predati divider

"Želim otići iz UFC-a i pokazati svim UFC borcima kako preuzeti neki drugi sport. Pokazati im kako se to radi jer Conor McGregor to nije znao. Nitko od drugih boraca to ne zna. Otići ću i preuzeti drugi sport, drugo zanimanje i postati tamo najbolji. Dokazati svima da sam najbolji. A onda ću se vratiti u UFC i osvojiti UFC titulu, najveću titulu na svijetu", bocnuo je svog najvećeg rivala, a moguće je da upravo na njega cilja u potencijalnom boksačkoj karijeri.

Nije Diaz specificirao u koji bi to sport ili organizaciju otišao, ali s razlogom. On se sad nalazi na slobodnom borilačkom tržištu i uputit će se tamo gdje dobije najbolju ponudu. A po svemu sudeći, spreman je slušati sve.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider