FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
King mo u akciji

VIDEO Pogledajte kako udara Mirkov novi protivnik, neće biti lako!

Sljedeći protivnik Mirka Filipovića neće biti nimalo lagan…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veselili smo se mitskom obračunu legendi Pridea Mirka Filipovića i Wanderlija Silve, no Brazilac je otkazao njihov treći dvoboj. Čekali smo koga će Rizin pronaći kao zamjenu i dočekali dostojnu zamjenu, možda čak i trenutnog jačeg borca od Silve. Cro Cop – King Mo novi je spektakularni par Rizinovog GP-a.

Muhammed Lawal ili 'King Mo' ulazi u Rizin World Grand-Prix po drugi put zaredom. Prošle je godine osvojio pojas prvaka u konkurenciji do 100 kg kada je bio bolji od Čeha Jiříja Procházke. Sada je upao kao zamjena, ali koliko je spreman i nabrijan govori činjenice kako će u borbu ući manje od dva tjedna nakon njegovog posljednjeg meča!

Dva tjedna između borbi

U petak 16. prosinca King Mo je jednoglasnom odlukom pobijedio Japanca Satoshija Ishiija na Bellator 169 eventu u Dublinu, a već 29. prosinca ulazi u ring s Mirkom u Saitama Areni.

Muhammed Lawal je Bellatorov borac koji je bio i prvak u Strikeforceu u poluteškoj kategoriji. Radi se o sjajnom hrvaču, ali i nokauteru s vrlo dobrom boksačkom tehnikom. Trenira u poznatom American Top Teamu i u 26 profesionalnih MMA borbi upisao je 20 pobjeda, pet poraza i jedan ''no contest''.

Osim spomenute borbe s Ishiijem, kojeg je Mirko dvaput pobijedio u 2014., ove godine se u Bellatoru borio u s Philom Davisom te izgubio. To mu je ujedno i jedini poraz u posljednjih 10 mečeva. Prije toga osvojio je Rizinov GP, a prošle godine je pobijedio između ostalog i Cheicka Konga na Bellator 134 priredbi.

Ukoliko Mirko pobijedi Lawala i prođe u polufinale bit će to veliki skalp naše legende. Radi se o protivniku od kojeg poraz ne bi bio nikakva sramota, a pobjeda donosi puno toga.

Borba Cro Copa i 'King Mo' Lawala na rasporedu je 29. prosinca u prijepodnevnim satima po hrvatskom vremenu, a meč ćete moći pogledati u programu Nove TV i uživo putem live streama na portalu GOL.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider