FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakl u japanu

Cro Cop dobio jakog protivnika: King Mo na putu prema Grand-Prix naslovu!

Hrvatski borac Mirko Filipović borit će se 29. prosinca u Japanu protiv Muhammeda Lawala, poznatog i kao King Mo. Borbu ćete moći gledati na Novoj TV i GOL.hr-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cro Cop i Muhammed Lawal novi su par prve runde novogodišnjeg obračuna osmorice boraca koji će se boriti za Rizin World Grand-Prix. Hrvatski i američki borac iz organizacije Bellator u Saitama Areni u ring ulaze u četvrtak ujutro, 29. prosinca po hrvatskom vremenu. Podsjetimo, Cro Cop je pobjedom protiv Korejca Hyun Man Myunga krenuo po titulu koja se dijeli na Staru godinu kada su na rasporedu polufinala i finale.

OVDJE GLEDAJTE LIVE STREAM RIZIN WORLD GRAND-PRIXA (ČETVRTAK OD 7:00)

Nakon što je Wanderlei Silva otkazao borbu s Mirkom Filipovićem, Rizin je tražio zamjenu koja će biti dostojna brazilskog veterana. U kombinaciju je upao Muhammed Lawal, poznatiji kao King Mo, no kad se pojavila ta informacija Japanci nisu htjeli potvrditi do danas kako će se Amerikanac boriti baš protiv Mirka već je postojala mogućnost zamjene parova.

No bilo bi to ipak neozbiljno od japanske organizacije jer je do prvog dana završnice Word GP-a ostalo manje od dva tjedna. Također, vjerojatno ni Cro Cop nije htio nekog nepoznatog borca. Ovako je stigla zvijezda Bellatora koji se već borio za Rizin budući da ove dvije organizacije imaju partnerski odnos.

Iskusni borac iz Bellatora

Muhammed Lawal će biti vrlo težak protivnik za Mirka. Radi se o iskusnom borcu koji se nekad borio u Strikeforceu u kojem je bio prvak poluteške kategorije nakon čega je prešao u Bellator, drugu najbolju svjetsku MMA organizaciju gdje je i danas. Ono što zvuči pomalo nevjerojatno je da se King Mo borio prošlog vikenda, 16. prosinca kada je jednoglasnom odlukom pobijedio Satosija Ishiija na Bellator 169 eventu u Dublinu.

King Mo je prošlogodišnji pobjednik Rizin World Grand-Prixa u kategoriji do 100 kg kada je bio bolji od Čeha Jiříja Procházke. Ovaj put se bori u konkurenciji bez težinskih kategorija, a Cro Cop bi trebao imati nekoliko kilograma prednosti u masi.

Pobjednik u polufinalu ide na gorostasa?

Pobjednik ovog obračuna dva dana kasnije ide na pobjednika para Kaido ''Baruto'' Hoovelson - Tsuyoshi Kosaka. Velikog Estonca vidjeli smo u prvom krugu kada je pobijedio japansku legendu Kazuyukija Fujitu. Baruto je zastrašujuća pojava u ringu, baš kao i svi sumo borci. Njegova masa od preko 150 kilograma može biti potencijalno opasna za sve borce ukoliko se nađu ispod njega na tlu. Debitirao je prošle godine u Rizinu, a može se pohvaliti vrijednom pobjedom protiv bivše K-1 legende Petera Aertsa.

Tsuyoshi Kosaka je pak čovjek koji je jedini pobijedio legendarnog Fedora Emelianenka do ona njegova tri uzastopna poraza u Strikeforceu. Bilo je to istina daleke 2000. godine, a 16 godina kasnije nakon ozljede već spomenutog Jiříja Procházke naknadno je stigao na popis četvrtfinala Rizinova GP-a.

Herring mijenja Carwina

Rizin je objavio i kako ipak neće biti Shanea Carwina u Saitami. Trebao se vratiti borbama nakon pet godina, no umjesto njega u ring će još jedan povratnik - Heath Herring. Posljednja borba Amerikanca koji se borio još u doba Pridea bila je pomalo davne 2008. godine kada ga je u UFC-u porazio Brock Lesnar. Sjećamo se i poraza od Cro Copa 2003. godine.

Bit će zanimljivo vidjeti njegovu borbu s iranskim hrvačem Amirom Aliakbarijem kojem se predviđa uspješna MMA karijera, a vidjeli smo ga u prvom krugu kada je pobijedio Joãoa Almeidu tehničkim nokautom.

Posljednji par čine dvojica boraca koji su četvrtfinale također izborili pobjedama u rujnu. Dosad neporaženi Rus Valentin Moldavsky borit će se protiv sjajnog Poljaka Szymona Bajora.

U Saitama Super Areni gledat ćemo dvije runde po pet minuta u četvrtfinalnim i polufinalnim borbama dva dana kasnije, dok će finalna borba imati tri runde. U slučaju neodlučenog ishoda borci će imati i odlučujuću dodatnu rundu. Podsjećamo da težinskih kategorija nema.

Borbu Cro Cop – King Mo gledajte u četvrtak 29. prosinca na Novoj TV u večernjem terminu, a izravan prijenos Rizin World Grand-Prixa na GOL.hr-u počinje oko 7 ujutro.

Parovi četvrtfinala Rizin Grand Prixa (29. prosinca):

Cro Cop – King Mo

''Baruto'' – Tsuyoshi Kosaka

Heath Herring – Amir Aliakbari

Valentin Moldavsky – Szymon Bajor

Parovi polufinala (31. prosinca)

Cro Cop – King Mo / ''Baruto'' – Tsuyoshi Kosaka

Heath Herring – Amir Aliakbari / Valentin Moldavsky – Szymon Bajor

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider