FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Novi Lucky Punch

MMA škola: Može li Cannonier skratiti distancu protiv jednog od najboljih udarača u povijesti?

Sjajni UFC 276 kojeg predvode Israel Adesanya i Jared Cannonier pratite uživo na gol.hr-u od četiri ujutro u nedjelju.

Ovaj vikend ljubitelje slobodne borbe očekuje spektakularni UFC 276, kojem će u glavnim ulogama biti prvak srednje kategorije Israel Adesanya i njegov izazivač Jared Cannonier.

Borbe u Las Vegasu moći ćete pratiti u izravnom prijenosu na gol.hr-u u nedjelju od četiri ujutro i u snimci kasnije kroz dan na Novoj TV, a sve o borbi večeri i popratnim sadržajima možete saznati u novom Lucky Punchu.

gol expired Lucky Punch: Ikona MMA kaveza u studiju, brutalni UFC 276, Delija, FNC... divider

Da se u nedjelju pojavite spremni za glavnu borbu pobrinuo se naš analitčar Zelg Galešić, koji je u svojoj MMA školi detaljno secirao Adesanyu i Cannoniera.

Jedan od najboljih udarača i smireni bivši teškaš

Israel Adesanya je jedan od najsavršenijih udarača koji su ikad kročili oktogonom. Nevjerojatno se brzo kreće sa svojih 193 u srednjoj kategoriji, brz je i pokretljiv, jako eksplozivan i svojim dugim ekstremitetima ne dozvoljava suparnicima skraćivanje distance.

Israel Adesanya "Najdominantniji sam prvak u povijesti sporta, on je tek nova žrtva" divider

S druge strane je Jared Cannonier, čovjek koji se iz superteške spustio u srednju kategoriju. Miran je, staložen, ide prema naprijed, udara nevjerojatno jako. Ali, bude li čekao Adesanyjinu pogrešku, bit će to duga večer za njega. Sjetimo se meča protiv Coste ili Romera, prvak ima strpljenja i kretat će se cijelo vrijeme ne radeći greške.

Ono što Cannonier radi su unutrašnji low-kickovi. Okreće gard, udara svom snagom razvaljujući nogu, okrenete li vi gard, okreće ga i on te nastavlja unutrašnjim low-kickovima držeći gard savršeno gore.

Adesanya sjajno drži distancu, koju Cannonier želi skratiti

Israel Adesanya pak stalno drži distancu. Koristi prednju ruku pa prednju nogu ili kombinaciju prednjih direkata. Kad krenete čvrsto prema njemu, on promijeni smjer, udari zadnji direkt ili zadnji high-kick.

Stipe Miočić vs. Daniel Cormier Stipe Miočić stigao u svoj drugi dom: UFC objavljuje ime sljedećeg protivnika? divider

Cannier ono što radi, radi savršeno, a to je minimalizam. Staložen, primjeren, ne reagira na ništa, ali s Adesanyom će morati biti jako pažljiv jer često fintira. Cannonier polako ide naprijed, ako ga pokušate udariti prednjim direktom, on ga blokira, ako bacite zadnji, eskivira ga i ulazi u klinč.

Tu je jako dobar, vlada teškaškom snagom u srednjoj kategoriji. Pokušate li mu ubaciti underhook, on vas kazni laktom, uđe u vas, digne i baci u parter. Tamo ima jedan od najjačih ground and poundova srednje kategorije. Osobito ako vas kontrolira sa strane, šake, laktovi, devastirajuće tehnike.

Najveći problem će mu biti doći na tu poludistancu, hoće li uspjeti, saznat ćemo u nedjelju izravno na gol.hr-u ili u snimci na Novoj TV.

Više o ovoj borbi, ali i ostalima saznajte u novom Lucky Punchu


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider