FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
otkrio posljednje detalje

Cro Cop se javio iz Japana uoči spektakla u Saitama Areni!

Uoči povratka u Rizinov ring Mirko Filipović javio se putem Skypea reporteru Nove TV Vladi Bobanu i otkrio kako teku posljednje pripreme za dvoboj protiv Kosake.

Cro Cop i Drviš

Mirko Filipović vraća se borbama točnu godinu dana nakon osvajanja Rizin World Grand Prixa u mitskoj Saitama Super Areni. Na Staru godinu Cro Cop na istom mjestu u ring ulazi protiv japanske legende Tsuyoshija Kosake, u specijalnom meču Grand Prix programa bantam-kategorije.

Mirko Filipović je naviknut na sve u Japanu. Ring, običaje, borce, organizatore, ali ne i na najvećeg protivnika - vremensku razliku. Japanci su standardom desetljećima ispred nas, a vremenskom razlikom samo osam sati.

"Ne mogu se Vlado priviknut nikako. Po noći spavam, po danu sam budan. To je oduvijek bio problem kad god idem u Japan", kaže Filipović.

Stipe Drviš je odveo ekipu na izlet, a tokijski megalopolis prvi put upoznao je i 15-godišnji sin Ivan.

"On nije išao na trening s nama. Bili su danas u gradu, vodili su ih naši domaćini Japanci na izlet. Ja nisam išao, jer mene to ne zanima, a i vidio sam to 100 puta. Oko 5 su se vratili, on je išao spavati i eto sad se probudio", otkrio je legendarni hrvatski borac.

Ivan trenira hrvanje, a još mu se ne zna mjesto u Saitama Areni u nedjelju. Koliko će biti blizu konopcima ringa Mirko je još u dvojbi.

"Još se važem, ne znam možda će bit i u kutu, sutra ćemo donijeti odluku", kaže Filipović.

Satoshi Ishi je ostao u Zagrebu, pa su sparing partneri u Japanu Saša Milinković i Ante Delija. Borba je po starim Pride pravilima - prva runda čak 10 minuta, druga i treća po 5.

"Napravili smo dva vrhunska treninga, simulirali smo borbu. Kompletno zagrijavanje kao prije borbe, radili smo jednu rundu od 10 minuta i jednu od 5. Konstantan pritisak, Saša i Ante se mijenjaju tako da je to puno veći tempo nego u samoj borbi", kaže Cro Cop.

Nakon objave božićne fotografije, neki američki borilački portali objavili su kako bi se Mirko lako obračunao sa cijelim Bellatorovim Grand Prixom teškaša na kojem nastupaju - Fjodor, Frank Mir, King Mo i mnogi drugi..

"Lijepo od njih na tom priznanju, no možda malo pretjeruju. No lijepo da imaju takvo mišljenje o meni", zaključio je Mirko.

Uključenje u spektakl iz Japana 31. prosinca uživo možete gledati na GOL.hr-u od 11:30, dok snimku možete pogledati u novogodišnjem programu na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider