FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ide po novu osvetu?

Uoči velikog revanša s Nelsonom Cro Cop otkrio: "Vjerojatno se borim već u lipnju"

Mirko Filipović odradio je medijski dan u SAD-u, gdje ga u nedjelju rano ujutro očekuje revanš protiv Roya Nelsona.

Mirko Cro Cop Filipović (Screenshot)

U ranojutarnjim satima nedjelje (od 4 ujutro) Mirko Cro Cop Filipović kreće u osvetničku misiju protiv Roya Nelsona. Prije malo više od sedam godina Cro Cop je izgubio od američkog borca na UFC-u 137, a sada će se s njim ogledati u Bellatoru. Borba će se održati u Uncasvilleu, a prijenos glavnog programa možete gledati UŽIVO na GOL.hr-u te u snimci istog dana, ali u večernjem terminu na Novoj TV.

Nije mu se svidjelo pitanje o brzom oporavku

U četvrtak je u New Yorku bio medijski dan, pa su borCi odgovarali na svakojaka pitanja. Mirko je bio dobro raspoložen i progovorio je o ozljedi koja je iza njega, Royu Nelsonu, mirovinu, ali i idućoj borbi, koja bi se trebala dogoditi već u lipnju.

* Kada je prva borba protiv Roya Nelsona propala, jeste li očekivali novu priliku?

"Nisam, ali sam se nadao. Bio sam depresivan nakon ozljede koljena i nisam bio siguran hoću li se na vrijeme oporaviti s obzirom na svoje godine."

* Vidio sam vaše fotografije, izgledate kao da ste u fenomenalnoj formi. Jeste li iznenađeni načinom na koji ste se oporavili?

"Znate kakvi su ljudi. Puno ih ima puno glupih komentara. Ja sam jako predana osoba. Svaki dan povodio sam pet do šest sati na rehabilitaciji. Nakon šest-sedam tjedana počeo sam trčati i imao sam jednu borbu četiri mjeseca kasnije. Nisam tada bio spreman, ali sada jesam", otkrio je Cro Cop, koji će se boriti protiv Roya Nelsona osam godina nakon što je upisao poraz.

"Roy je uvijek težak suparnik. Težak je i ima sjajan jiu-jitsu. Snažno udara i može podnijeti jako puno udaraca, odnosno mogao je. Ne znam u kakvom je sada stanju, tako da ću ga testirati. Poštujem ga maksimalno, ali ja sam spreman i pobijedit ću ga."

Uoči prve i uoči druge borbe Roy Nelson spominjao je da koristite zabranjenje suplemente.

"Nismo prijatelji, ali ne postoji zle krvi između nas. Mora nešto reći i ja to razumijem. Mora na neki način privući pozornost. Ne mislim da je loša osoba, ali ovo je sve samo biznis."

Usmeno dogovoren novi nastup u Bellatoru već za lipanj?

Mirko Filipović na nizu je od devet pobjeda, ima 44 godine i logično je bilo pitanje američkog novinara zna li koliko još borbi ima u sebi.

"Idem od borbe do borbe. Moram pobijediti iduću borbu da bih razmišljao o sljedećoj. To je tako kada imate 44 godine", rekao je Cro Cop pa najavio novu borbu već za lipanj.

Hoće li Cro Cop slaviti u revanšu protiv Nelsona (GOL.hr, nedjelja od 4:00)?

Ukupno glasova:

"Ako sve prođe u najboljem redu, što se zdravlja tiče, vjerojatno ću se boriti u Londonu u lipnju, na novoj Bellatorovoj priredbi. Ništa još nije potpisano, ne želim ulaziti ni u kakve detalje, ali to je vjerojatno iduće. No prvo želim pobijediti Roya Nelsona."

Bellator ima raspored evenata do svibnja, pa je teško pretpostaviti s kim bi se Mirko mogao boriti. Međutim, na popisu Bellatorovih boraca postoje dva imena s kojima bi se Cro Cop sigurno htio boriti, s obzirom na to da je od njih izgubio u ranijoj fazi svoje karijere.

Riječ je o Fedoru Emelianenku i Cheicku Kongu. Od obojice je izgubio, i to u razmaku od dvije godine. S obzirom na to da Fedor razmišlja o umirovljenju te vjerojatno odlazi u mirovinu, vjerojatnije je da njegov idući suparnik bude Kongo, gorostasni Francuz koji je u MMA-u ubiljažio 41 borbu te upisao 29 pobjeda, 10 poraza i dva remija.

Konga ćemo moći gledati ovog vikenda na istom eventu, točnije odmah nakon borbe Cro Copa i Roya Nelsona. Njegov suparnik bit će Rus Vitalij Minakov, koji je neporažen u dosadašnjoj 21 borbi u MMA-u.

Nakon službenog dijela razgovora Cro Cop je progovorio i o svojim kućnim ljubimcima. Otkrio je američkom novinaru da ima četiri psa te da je donedavno imao i vjevericu, koja je, nažalost, pobjegla u šumu prilikom čišćenja kaveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider