FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
razlika je očigledna

Miočić u velikoj prednosti: Može li Cormier uopće biti konkurentan našem UFC prvaku?

Stipe Miočić imat će veliku prednost u odnosu na Daniela Cormiera u pogledu fizičkih predispozicija.

Cormier i Miočić (Screenshot)

Pet mjeseci ostalo je do UFC borbe za pojas prvaka u teškoj kategoriji između Stipe Miočića i Daniela Cormiera u Las Vegasu. Bit će to okršaj dvojice prvaka, s time da Cormier ide u kategoriju iznad svoje jer je on vlasnik pojasa u poluteškoj kategoriji.

Iako je prije manje od mjesec dana tvrdio da se nema namjeru vraćati u tešku kategoriju u kojoj je započeo svoju karijeru, u kojoj ima savršenih 13-0, Cormier je nakon obrane pojasa protiv Volkana Oezdemira 20. siječnja u Bostonu objeručke prihvatio ponudu predsjednika Dane Whitea. Ponuda je očito bila vrlo izdašna, a Cormier je promjenu mišljenja objasnio ovako:

"To je prilika koju nisam mogao propustiti. Imam mogućnost postati prvak u dvije kategorije i to bi se svrstalo u sami vrh najboljih MMA boraca svih vremena."

Razlog zbog kojeg prvotno nije želio u tešku kategoriju leži u činjenici da je cijela teškaška divizija po 10-ak kilograma teža od njega i po 10-ak centimetara viša.

"Jeste li vidjeli ove momke kako udaraju? Pa zašto bih bio lud i ušao u oktogon s njima?" pitao se Cormier.

Prošlog vikenda on i Miočić odradili su prvo sučeljavanje kao budući suparnici, ali i treneri u novoj sezoni TUF-a. Prilikom odmjeravanja Miočić je izgledao vrlo impozantno u odnosu na Cormiera, a mnogi se nakon toga pitaju kako će se prvak poluteške kategorije uopće nositi s najboljim teškašem u povijesti UFC-a.

Cormier je otkrio da će na vaganju uoči borbe imati između 104 i 106 kilograma, što je još uvijek oko pet manje od kilaže koju je imao Miočić u borbi protiv Francisa Ngannoua.

Osim razlike u kilogramima, koja će biti vrlo osjetna, u oči će upadati razlika u visini, kao i u rasponu ruku. Stipe je 13 centimetara viši od Cormiera (193-180) i ima čak 19 centimetara duži raspon ruku! To bi za Cormiera mogao predstavljati veliki problem, jer će morati jako puno raditi da dođe do svog suparnika i uputi neki značajan udarac. Samim time će se fizički puno više trošiti, a kada je kondicija u pitanju, bolje pripremljenog borca u teškoj kategoriji od našeg Miočića nema!

Bit će zanimljivo vidjeti gdje će Cormier tražiti svoju priliku za pobjedom. Vjerujemo da će to biti u hrvanju, odnosno da će pokušati napraviti ono što je Miočić radio Ngannouu tijekom velikog dijela meča - rušenje pa "šamaranje" u parteru. S obzirom na to da je Stipe daleko bolji hrvač nego što je to Ngannou bio, on će se znati obraniti od rušenja u većini slučajeva, a i da mu promakne jedno ili dva, znat će se obraniti na podu.

Cormier će morati osmisliti nešto jako dobro da uspije slaviti protiv najboljeg teškaša današnjice, ali i svih vremena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider