FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
zbilja čudno

Mayweather objavio pravila svoje sljedeće borbe: Ovo svijet dosad nije vidio

Flyod Mayweather i Tenshin Nasukawa borit će se po dosad neviđenim pravilima.

Floyd Mayweather i Tenshin Nasukawa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Borilačka javnost napokon je saznala po kojim će se to pravilima boriti Floyd Mayweather u svom sljedećem meču. Podsjetimo, neporaženi umirovljeni boksač borit će se na Rizin 13 spektaklu u japanskoj Saitama Areni na Staru godinu protiv 20 godina mlađeg japanskog kick-boksača Tenshina Nasukawe.

Radi se o kontroverznoj borbi koja je prvo službeno najavljena u Tokiju da bi se nakon povratka u SAD Mayweather predomislio i porekao da je išta dogovorio s čelnicima Rizina. No u nekom trenutku su uspjeli naći zajednički jezik i borba je opet potvrđena.

Nažalost, Rizin je zbog povećeg honorara kojeg će isplatiti Amerikancu morao otkazati nekim borcima koji su bili najavljeni za Rizin 13 večer među kojima je i Cro Cop. No možda i bolje jer ćemo Mirka gledati u veljači u puno zanimljivijem meču u američkom Bellatoru protiv Royja Nelsona.

Na kraju je objavljeno i kako će se Mayweather i dvostruko mlađi Nasukawa boriti u ekshibicijskom meču, što god to za borilački sport značilo, a da se pritom ne radi o namještenim lažnim borbama, tzv. kečerima.

Ta ekshibicija imat će pravila dosad neviđena u borilačkom sportu. Radi se o boksu na tri trominutne runde u Rizinovim rukavicama, a najzanimljivije je što u ringu neće biti sudaca niti će biti proglašen pobjednik. To znači ni da će se borba brojati u njihovim karijerama.

Mayweatherov stožer tvrdi kako se radi o stvarnoj borbi, ali navijači se pitaju koliko će to biti baš stvarno. Nokaut bi donekle opravdao ovu čudnu kombinaciju pravila, a sve ostalo će najvjerojatnije izazvati dodatni podsmijeh navijača.

Ludi UFC spektakl: Hunt se oprostio razočaravajućim porazom, dva preokreta i nokauta bivših prvaka JDS nokautirao Tuivasu (GOL.hr)
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider