FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pogledajte sjajne borbe!

Ludi UFC spektakl: Hunt se oprostio razočaravajućim porazom, dva preokreta i nokauta bivših prvaka

U Adelaideu je održan sjajan UFC Fight Night 142.

Galerija JDS nokautirao Tuivasu (GOL.hr)

Snimku UFC Fight Night 142 spektakla pogledajte u večernjim satima na Novoj TV

Nakon što su prošle subote Francis Ngannou i Alistiar Overeem u Pekingu nokautirali Curtisa Blaydesa odnosno Sergeja Pavloviča, u Adelaideu je UFC-ovo Fight Night izdanje također bilo više nego zanimljivo.

U glavnoj borbi večeri bivši teškaški prvak Junior dos Santos slavio je tehničkim nokautom protiv domaće uzdanice Taija Tuivase. Bio je to veliki preokret jer je domaći borac bio bolji do tog trenutka, no Cigano je jednim udarcem srušio Australca te ga dovršio na tlu na očaj domaćih navijača.

I u drugoj borbi po važnosti jedan je bivši prvak napravio veliki preokret. Bivši UFC prvak u poluteškoj kategoriji Mauricio ''Shogun'' Rua tehničkim je nokuatom slavio protiv nadolazeće zvijezde Tysona Pedra. Australska publika ostala je šokirana nakon što je Shogun u trećoj rundi žestokim udarcem srušio domaćeg borca te ga dovršio na podu ''ground and poundom''.

Do tog je trenutka vodio Pedro, a Brazilac je nekim čudom preživio brojne napade protivnika. Legendarni borac na kraju je zasluženo slavio.

Legenda nekadašnjih K-1 i Pridea te UFC-a, Mark Hunt oprostio se od duge karijere razočaravajućom borbom protiv Justina Willisa. Novozelanđanin samoanskih korijena izgubio je jednoglasnom odlukom, a australska publika čak je i malo zviždala nakon jako lošeg meča.

Očekivali smo ipak više u posljednjoj UFC borbi Hunta iako već neko vrijeme legendarni borac nije ni sjena onog što je nekad bio.

Martin uspavao Matthewsa pred njegovom publikom

U velteru smo vidjeli sjajan meč između Tonyja Martina i domaćeg borca Jakea Matthewsa. Amerikanac je u trećoj rundi uspio izvesti zahvat gušenjem (anaconda) koji je doslovno uspavao Australca. Pokušao je tapkati, ali sudac to nije vidio pa je na kraju ostao bez svijesti.

Debitant Nigerijac Sodiq Yusuff razornim je udarcima natjerao suca da prekine meč protiv Sumana Mokhtariana već u prvoj rundi. Bio je to meč u perolakoj kategoriji.

U prvom meču glavnog programa mladi je Australac Jim Crute u svom debiju stigao do pobjede pred sam kraj meč protiv Škota Paula Craiga u lakoj kategoriji. Crute je bio bolji borac i slavio bi na bodove da se nije uspio u trećoj rundi doći do prekida nakon dobro izvedene kimure.

UFC Fight Night 142, rezultati:

Junior dos Santos pobijedio Taija Tuivasu - tehnički nokaut

Mauricio Rua pobijedio Tysona Pedra - tehnički nokaut

Justin Willis pobijedio Marka Hunta - jednoglasna odluka

Tony Martin pobijedio Jakea Matthewsa - gušenje (anaconda)

Sodiq Yusuff pobijedio Sumana Mokhtariana - tehnički nokaut

Jim Crute pobijedio Paula Craiga - poluga na ruci (kimura)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider