FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
tko je ovdje lud?!

Floyd Mayweather napravio budale od Japanaca: "Nikada nisam pristao na borbu"

Senzacija iz Japana trajala je ravno tri dana. Floyd Mayweather i Tenshin Nasukawa neće se boriti na Staru godinu u Japanu.

Floyd Mayweather i Tenshin Nasukawa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svega tri dana nakon što je objavljeno da će se boriti na japanskom eventu Rizin 14 u japanskoj Saitama Areni, Floyd Mayweather odlučio je sve negirati putem društvene mreže Instagram. Do boksačkog meča između njega i Tenshina Nasukawe neće doći.

Očito se Mayweatheru nisu svidjeli određeni uvjeti ili mu je nešto drugo promijenilo mišljenje, jer je teško povjerovati u njegovo objašnjenje zašto do meča neće doći.

"Sada kada sam se vratio u SAD, nakon dugog i razočaravajućeg puta u Tokijo, našao sam vremena da se obratim vama, fanovima, i medijima vezano za nadolazeći event 31. prosinca koji je nedavno objavljen. Prvo želim reći da ja, Floyd Mayweather, nikada nisam pristao na borbu protiv Tenshina Nasukawe. Zapravo, uz svo dužno poštovanje, nikada nisam ni čuo za njega do svog putovanja u Japan. Bio sam upitan da li bi sudjelovao u devetominutnoj egzibicijskoj borbi protiv protivnika kojeg mi izabere Rizinova organizacija. Meni je rečeno da će to biti privatna egzibicija za manju skupinu jako bogatih ljudi za jako veliki novčani iznos. Isprve nije bilo rečeno da će meč biti služben ni da će se prikazivati na TV-u. Kada smo stigli na konferenciju za novinare, moj tim i ja smo bili iznenađeni smjerom u kojem se sve krenulo odvijati. Želim se ispričati svim navijačima zbog svih netočnih informacija. Ja sam umirovljeni boksač koji zarađuje jako puno novca, globalno, za svoje pojavljivanje, motivacijske govore i povremene egzibicijske mečeve", napisao je između ostalog Floyd Mayweather na svom profilu društvene mreže Instagram.

Za početak, svi koji su gledali konferenciju za novinare na kojoj je Floyd sudjelovao odmah će primjetiti da američki boksač ne govori istinu. Detalj koji ga odaje je dio kada govori da je njegov i Nasukawin meč ono što navijači diljem svijeta žele vidjeti. U priopćenju navodi da je to trebao biti zatvoren event koji fanovi neće moći gledati.

Uostalom, i prije konferencije za novinare društvene mreže bile su prepune vijesti i komentara na dogovoreni meč, pa je jednostavno teško povjerovati Floydu da nije znao o čemu se radi i da nije mogao, odnosno da je trebao a nije reagirao.

Naglasio je da će u narednim tjednima razgovarati o uvjetima borbe i očito je tu negdje zapelo, te je zbog toga odlučio sve bojkotirati.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Now that I am back on U.S. soil after a long and disappointing trip to Tokyo, I now have the time to address you, my fans and the media in regard to the upcoming event on December 31st that was recently announced. First and foremost, I want it to be clear that I, Floyd Mayweather, never agreed to an official bout with Tenshin Nasukawa. In fact (with all due respect) I have never heard of him until this recent trip to Japan. Ultimately, I was asked to participate in a 9 minute exhibition of 3 rounds with an opponent selected by the "Rizen Fighting Federation". What I was originally informed of by Brent Johnson of "One Entertainment" was that this was to be an exhibition put on for a small group of wealthy spectators for a very large fee. This exhibition was previously arranged as a "Special Bout" purely for entertainment purposes with no intentions of being represented as an official fight card nor televised worldwide. Once I arrived to the press conference, my team and I were completely derailed by the new direction this event was going and we should have put a stop to it immediately. I want to sincerely apologize to my fans for the very misleading information that was announced during this press conference and I can assure you that I too was completely blindsided by the arrangements that were being made without my consent nor approval. For the sake of the several fans and attendees that flew in from all parts of the world to attend this past press conference, I was hesitant to create a huge disturbance by combating what was being said and for that I am truly sorry. I am a retired boxer that earns an unprecedented amount of money, globally, for appearances, speaking engagements and occasional small exhibitions.

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider