FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sve je već potvrđeno!

Senzacija iz Japana: Na Staru godinu uz Cro Copa bori se i Floyd Mayweather!

Nevjerojatna vijest stiže iz Japana, gdje je organizacija Rizin dobro prodrmala borilački svijet.

Galerija Floyd Mayweather (Foto: AFP) Floyd Mayweather (Foto: AFP)

Floyd Mayweather, 41-godišnji neporaženi svjetski boksački šampion, još jednom se vraća iz mirovine, ako tako možemo nazvati njegovu sljedeću borbu.

Ona će se dogoditi na spektaklu Rizin 14 u japanskoj Saitama Areni na Staru godinu, a gdje će se boriti i Mirko Filipović, objavljeno je na press-konferenciji u Tokiju kojoj je prisustvovao i sam američki boksač.

Mayweather u ring ulazi protiv japanske zvijezde u nastajanju, 20-godišnjeg Tenshina Nasukawe koji u kick-boxingu ima omjer 27 pobjeda i niti jedan poraz, dok u MMA-u ima 4-0.

Pravila će biti naknadno dogovorena

Još nije do kraja jasno po kojim će se pravilima boriti slavni Amerikanac i dvostruko mlađi Japanac. Stručnjaci smatraju da nema gotovo nikakve šanse da će se raditi o MMA borbi, već nekim modificiranim kick-boxing pravilima.

''O tome ćemo još razgovarati u sljedećih nekoliko tjedana'', rekao je Mayweather na pitanje kakva će to uopće borba biti i u kojoj kategoriji.

''Ljudima nudimo nešto što nisu nikada vidjeli. On je mlad, snažan i brz. On je neporažen i očito nešto dobro radi kada je tamo gdje je'', poručio je legendarni boksač i sportaš s najvećom zaradom u povijesti.

Nasukawa se bori u muhai bantam-kategoriji, dok je Mayweather velteraš. Razlika je to od oko 15 kilograma.

''Nismo zabrinuti težinskom kategorijom. Na kraju krajeva, sve se svodi na to da izlazim u ring protiv drugog vještog borca. Obojica želimo ljudima predstaviti što možemo'', rekao je Mayweather na press-konferenciji.

''Uvijek mi je bila želja boriti se izvan SAD-a i pokazati svoje kvalitete kao što sam to znao raditi kao amater. Želim se zahvaliti Rizinu i Tenshinu te svima koji su poduprli ovu borbu.''

Podsjetimo, Mayweather je u svojoj posljednjoj borbi prošle godine slavio u boksačkom ringu protiv MMA zvijezde Conora McGregora. Tada je zaradio nove stotine milijuna dolara, a ova borba otvara mu nove mogućnosti bogate zarade, iako vjerojatno ne kao u meču s UFC zvijezdom.

Pričalo se i o novom spektaklu u kojem bi se u Moskvi borio protiv Habiba Nurmagomedova, ali ipak će prije toga ''skoknuti'' do Japana.

Ostalo je još malo manje od dva mjeseca do 31. prosinca i još jednog spektakla iz Japana na kojem ćemo gledati našeg Mirka, ali ovaj put i velikog Floyda Mayweathera.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider