FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
FIGHT!
zanimljivo

Kuha se najveća borba hrvatskog boksa? Hrgović protiv Joshue: "Jednu borbu je udaljen od toga"

Hrvatski boksač Filip Hrgović uskoro bi se mogao boriti s Anthonyjem Joshuom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović prije nekoliko dana je stigao do 13. pobjede u karijeri i trenutno je bez poraza. Hrgović je u Klagenfurtu pobijedio Marka Radonjića pa najavio velike stvari.

Hrgović je u izjavi nakon meča otkrio da će se iduća borba održati do kraja godine, i to protiv najpoznatijeg protivnika u njegovoj karijeri – Martina Bakole.

''Mi nastavljamo svojim putem, borba za poziciju za izazivača po IBF verziji, to je u planu do kraja ove godine. Postoji puno imena na IBF ljestvici, Martin Bakole je mogući protivnik, mislim da su s njim pregovori već počeli, ne bih o imenima, puno se puta to raspalo, ne želim zezati naše navijače, kad bude službeno, objavit ćemo'', rekao je Hrgović.

gol expired ABA: Šest klubova u doigravanju, dva najbolja direktno u polufinalu divider

Ako se borba protiv Bakole ostvari, to će mu biti najveći meč u profesionalnoj karijeri. Bakole je odličan borac, koji je pobjeđivao nekoliko jakih imena poput Mariusza Wacha. Bakole je 16. teškaš današnjice, a Hrgović 27.

Što nakon te borbe?

Hrgoviću bi pobjeda protiv Bakole otvorila vrata raja. Prema tvrdnjama njegovog promotora Kallea Sauerlanda, hrvatskog borca onda vjerojatno čeka veliki Anthony Joshua.

“Sljedeći meč za Hrgovića bit će borba za status idućeg Joshuinog izazivača. Ta borba će biti organizirana krajem godine. Bit će to ogromna prilika za Filipa da dođe do svog cilja – titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji“, izjavio je Kalle Sauerland za Sky Sports.

gol expired Navijači Ajaxa poludjeli za novim dresom, a onda je reagirala UEFA i naredila promjene divider

Hrgović je treći u redu za izazivača, a ako pobijedi u idućem meču, postat će prvi u redu za borbu protiv Joshue, koji, osim IBF pojasa, drži i WBA i WBO.

Eddie Hearn, Joshuin i Hrgovićev menadžer potvrdio je nagađanja.

"Da, bila bi to megaborba. Rekao sam Kalleu (Sauerlandu) ranije. Anthony bi se volio boriti protiv Filipa Hrgovića, piše mu... Ali zbilja se nadam da će se neki od najboljih 15 boraca boriti protiv Filipa, bio to Andy Ruiz, Luis Ortiz ili netko drugi. Moramo i vidjeti kako bi Filip izgledao u defenzivi, ali ne želimo s time čekati predugo. Nije to Filipova krivica niti naša krivica, nego netko jednostavno mora istupiti", rekao je Hearn pa dodao:

''Nitko od najboljih 15 se nije želio boriti protiv Filipa Hrgovića, i to dovoljno govori.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider