FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
može li iznenaditi s nečim?

Koliko je zapravo Ngannou dobar u hrvanju? "Taktiziranje će mu se obiti o glavu. Nema on te minute u kavezu"

Francis Ngannou navodno je jako puno radio na hrvanju uoči drugog okršaja protiv Stipe Miočića. Pitanje glasi: Hoće li mu to biti dovoljno?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bliži se trenutak kada ćemo po drugi put u kavezu gledati dvojicu najopakijih teškaša današnjice. Stipe Miočić i Francis Ngannou ogledat će se ponovno u borbi za naslov UFC prvaka, nakon što je naš borac slavio u siječnju 2018. godine jednoglasnom sudačkom odlukom.

Stipe je preživio početne divljačke nalete Ngannoua koji se nakon istih ispuhao i više nije bio konkurentan u preostale četiri runde. Uoči ovog revanša navodno je radio dosta na hrvačkim sposobnostima, no koliko je to zapravo moguće popraviti i podići na visoku razinu da bi se pružio otpor ponajboljem hrvaču u teškoj kategoriji?

gol expired VIDEO: Francis Ngannou teško nokautirao Stipu Miočića i postao novi UFC prvak! divider

"Možeš povećati hrvačku izdržljivost. Ono što bih napomenuo je da se to mora osjetiti radeći takav stil borbe. To se mora osjetiti u minutama provedenim u kavezu. On nema tu minutažu. Ngannou će ponovno biti u stresu ako do toga dođe, jer jedno su minute na treningu, a drugo minutaže u kavezu", smatra stručni sukomentator Nove TV za borilačke sportove Zelg Galešić pa zaključuje da će Ngannou ponovno pogriješiti u odabiru taktike.

"Ngannou neće nasrnuti kao u prvom meču, ući se daleko opreznije u borbu. Više će taktizirati, a kada to kreneš radit s najboljim taktičarem u igri to je tvoj kraj. Stipe će ga rastaviti. On je eksplozivan borac i tako se treba boriti. Možda bi trebao promijeniti svoju paletu udaraca, da nisu toliko široku, ali on se mora boriti eksplozivno. On nije taktičar koji se može boriti pet rundi. Vidim kako mu idu pripreme. Imat će oprezniji, više taktički pristup i mislim da će mu se to obiti o glavu."

Izravni prijenos UFC 260 počinje noćas, 28. ožujka, od 4:00 na gol.hr-u, dok je snimka na Novoj TV od 22.30.

gol expired Podsjetnik na prvi okršaj Miočića i Ngannoua: Kamerunac je bio konkurentan tri i pol minute, a onda je uslijedio Stipin šou divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider