FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
vjerujete li im?

Khabibov trener se oglasio oko vaganja koje je izazvalo brojne sumnje

Zagrijavanje za UFC 254 započelo je jutros velikom kontraverzom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Između večerašnjih protivnika u borbi za pojas UFC prvaka, Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaetheja nema zle krvi, ali dobili smo itekako zanimljivo zagrijavanje za ono što nas sve zajedno od 20 sati čeka u izravnom prijenosu na gol.hr-u.

Naime, nakon vaganja na kojem je Khabib izgledao jako slabo zbog skidanja kilograma mnogi su primijetili veliku kontroverzu. Tražio je ručnik kako bi mogao skinuti sve sa sebe i proći vaganje s potrebnih 70,3 kilograma, a kada se popeo na vagu nije dugo trebalo čekati da osoba zadužena za mjerenje težine kimne glavom i kaže "155" (težina u funtama potrebna da se zadovolji laka kategorije).

gol expired MMA svijet bruji o skandalu uoči najvećeg UFC-ovog eventa: Fanovi vjeruju da je Khabib pao na vaganju! divider

U trenutku kada borac staje na vagu na lijevoj strani "rampa" kreće prema gore i ne smije taknuti gornji dio ako vage ako je namještena na 155. U trenutku kada se "rampa" dizala, nije još završila s usponom, sudac je pomaknuo markaciju s kojom označava koliko kilograma je gornja granica težine skroz na drugi kraj, odnosno na mjesto gdje se "rampa" više neće dizati prema gore.

Mnogi su uvjereni kako je to učinjeno kako ne bi propala ova borba koja će možda skinuti i rekord po prodaju prodanih prijenosa.

''Skidanje kilograma je uvijek teško i ne razumijem zašto ljudi rade nešto iz ničega. To je baš glupo. Nije se mučio'', poručio je Khabibov trener Javier Mendez svima koji ne vjeruju da je Khabib prošao vagu.

gol expired VIDEO: Khabib ''uspavao'' Gaethjea pa se psihički slomio i rasplakao te na kraju objavio kraj karijere! divider

Pitao sam ga kako je prošlo skidanje kilograma, a on mi je rekao:

''Lagano. Kao i prošli put, a tada nije bilo teško.''

Khabib je bio sedam kilograma teži od dopuštene mase uoči početka skidanja kilograma. No nakon prvog od tri skidanja ostalo mu je nešto malo manje od tri kilograma, tvrdi Mendez.

''Da ga vidite kako sad sparira, ne bi govorili da je izgledao slabo'', poručio je svima.

Pogledajte emisiju Lucky Punch posvećenu borbi Khabib - Gaethje

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider