FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''Jordan je htio pobjeći''

Tyson je skoro istukao Jordana: "Smirivali smo ga, svima je pričao da će ga prebiti"

"Jordan je izgledao kao da je vidio duha", prisjetio se jedan od svjedoka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Godina je 1988., mlada košarkaška superzvijezda Michael Jordan četiri je godine u Chicago Bullsima. Njih je od ''kokainskog putujućeg cirkusa'', luzerske momčadi koja je dotad izazivala malo interesa u Vjetrovitom gradu, pretvorio u pravi hit i atrakciju za koju se tražila karta više.

Istovremeno, jedan je njegov imenjak bio na vrhuncu sportske moći – Mike Tyson tih je godina bio poznat kao najopakiji čovjek na svijetu, prvak teške kategorije koji je brutalno razbijao svakoga tko mu se našao na putu.

gol expired Englezi dobili zeleno svjetlo: Poznato je kada se može vratiti Premierliga, nesuglasice još postoje divider

Među njegovim žrtvama lako je mogao biti i – Michael Jordan. Naravno, ne u ringu, nego na jednoj večeri nakon poveće količine alkohola. Svega se u svojoj autobiografiji prisjetio bivši Tysonov suradnik Rory Holloway.

Tyson Jordanu: "Misliš da sam glup?"

Svemu je kumovala Robin Givens, Tysonova bivša supruga s kojom je u to vrijeme prolazio kroz buran razvod, a prije braka s Tysonom kratko je bila Jordanova djevojka. Incident se dogodio na rođendanskoj proslavi igrača američkog nogometa Richarda Denta, tada člana Chicago Bearsa.

"Tyson je sjedio i pio svoje omiljeno piće, a kada pije njegovi osjećaji izlaze na površinu. Rekao sam konobaru da malo razrijedi pića jer sam vidio kamo ovo ide", prisjeća se Holloway.

Santiago Bernabeu slavi naslov prvaka Europe (Foto: AFP) Real napušta Bernabeu na duže vrijeme: Kriza udarila i na vrata Kraljeva divider

"Mike je preko stola gledao u Jordana. Rekao je: 'Hej, čovječe, misliš da sam glup? Znam da si bio s mojom ženom.' Jordan je izgledao kao da je vidio duha. Bilo je očigledno da želi ustati i pobjeći, ne želi sudjelovati u ovome.''

"Jordan se lijepo obukao kao i uvijek pa nije mogao dovoljno brzo pobjeći"

"Ta večer je bila pravi cirkus. Don King je pokušavao promijeniti temu. Smirivali smo Mikea, svima je pričao kako će prebiti Jordana. Jordan se lijepo obukao kao i uvijek pa nije mogao dovoljno brzo pobjeći", napisao je.

O svemu se oglasio i tadašnji trener Bearsa Mike Ditka, koji je također svjedočio događaju.

"Bilo je to smiješno. Jordan neće ući u okršaje s nekim, on je gospodin. Najvažnije od svega, alkohol je najgluplja stvar na svijetu. Kad popiješ, počneš svašta pričati, vjerojatno se to dogodilo", rekao je za Chicago Sun-Times.

Ngannou nokautirao Rozenstruika

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider