Košarka
SPORTOVI
Košarka
putujući cirkus

Jordan otkrio tajne Bullsa: "Sve je bilo puno kokaina, marihuane i djevojaka"

Jordanovi Bullsi nisu uvijek bili stroj za pobjede i titule...

Dennis Rodman i Michael Jordan (Foto: Afp)

Michael Jordan i Chicago Bullsi sinonim su za dominaciju NBA ligom i ponajbolju momčad u povijesti košarke, ali situacija je bila dijametralno suprotna kada je MJ 1984. tek stigao u NBA.

Bullsi su tada bili jedna od najgorih momčadi lige, ne samo na parketu - u jednim novinama okrstili su ih kao ''kokainski putujući cirkus.'' U prvoj epizodi dugoočekivanog ESPN-ova dokumentarca The Last Dance, Jordan se prisjetio tih vremena.

"Ušao sam u hotelsku sobu, cijela momčad je bila tamo. Kao klinac, takve stvari još nisam vidio. Na jednoj strani linije kokaina, na drugoj se puši marihuana, na trećoj djevojke", rekao je Jordan.

Stadion Betisa Benito Villamarin Dalić odbio bogatu ponudu, Bjelicu želi i klub iz lige petice: Ludi navijači, sjajan stadion i velike ambicije

NBA liga je tada bila kudikamo drugačija, daleko od današnjeg globalnog spektakla; tučnjave na terenu i droga bili su sasvim normalna pojava. Droga je uništila ili usporila mnoge karijere, ali Jordan je odmah odlučio da ne želi biti jedan od tih igrača.

''Prvo što sam rekao bilo je da ne sudjelujem u ovom. Mislio sam, ako upadne racija, kriv sam kao i svi. Od tog trenutka, bio sam manje više sam", rekao je.

Srećom, jer bila bi doista šteta da je Jordana povukao takav život. Njegov tadašnji suigrač Rod Higgins otkrio je da Jordan nikad nije bio zainteresiran za izlaske i tulume te da se držao soka od naranče. Bio je to jedan od prvih koraka prema kasnijem statusu globalne sportske superzvijezde...

Slaven Bilić i Ryan Giggs 1997. godine Neispričane anegdote o Slavenu Biliću: ''Stao bi u vožnji i izašao van zbog pjesme''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati