FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
prognozirao meč Wilder - Fury

Poznat novi Joshuin protivnik, Hrgović se u Ukrajini oglasio o Usyku: "Oprostite, ali ubio bih ga"

Hrgović bi, prema najavama njegova menadžera, za nekoliko dana trebao dobiti potvrdu o novom protivniku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski boksač Filip Hrgović boravio je u Kijevu kako bi snimio TV spot za promotivnu kampanju, a prilikom posjeta Muzeju braće Kličko, koji se nalazi na Olimpijskom stadionu, Hrgović je održao i konferenciju pred brojnim ukrajinskim medijima.

"Nisam prvi put u Kijevu, ovdje sam se jednom već borio. Ovaj put sam imao malo više vremena za obilazak grada. Najviše mi se sviđa hrana, posebno izvorna ukrajinska jela koja sam probao."

Medije je najviše zanimao Hrgovićev idući protivnik, s kojim bi se trebao boriti krajem ožujka 2020., ali Filip je riječ o tome ipak prepustio svom menadžeru Željku Karajici.

gol expired Thiem izbacio Nadala s Australian Opena, u polufinalu ga čeka Zverev divider

"Filip je ušao u TOP 10 boraca na svijetu, a idući je korak ulazak među 5 najboljih, pa mi je jasno da postoji velik interes za Filipova idućeg protivnika. Pregovori su na vrhuncu. Trebali bi biti realizirani za nekoliko dana, pa ćemo tada javnost obavijestiti o svemu. Ali imajte na umu, riječ je o najboljim borcima na svijetu i tko god Filipu bude protivnik, bit će to sigurno pravi boksački spektakl", kazao je Karajica.

"Prednost dajem Wilderu"

Jedna od tema bio je i drugi meč između WBC prvaka Deontay Wildera (42-0-1) i Tysona Furya (30-0-1), koji je na rasporedu 22. veljače, a medije je zanimalo kome Hrgović daje prednost u razvikanom meču.

gol expired Pjaci propao gotov transfer: Iz Juventusa već potvrdili posao, ali... divider

"Prednost dajem Wilderu. Mislim da je brži i bolji borac. Fury je možda tehnički potkovaniji, ali nisam siguran koliko je psihički stabilan. Svi znamo da je već imao problema, a u medijima vidimo kako najavljuje odlazak u MMA, pa mijenja trenera... Nisam siguran koliko je koncentriran na borbu i zato prednost dajem Wilderu".

Ukrajinac Oleksandr Usyk (17-0) na listi izazivača odmah je iza Furyja i potencijalni je Hrgovićev protivnik na putu ka naslovu. Usyk nije prirodni teškaš, poput Filipa, više spada u cruiserweight kategoriju, pa se postavilo pitanje kako bi završio meč Hrgovića i Usyka.

gol expired Karabatić i društvo dobili novog izbornika: Velikan koji će debitirati protiv Hrvatske divider

"Oprostite, ali ubio bih ga", izjavio je Hrgović.

Bugarin izaziva Joshuu

Svjetski prvak u teškoj kategoriji Anthony Joshua u svibnju će u Velikoj Britaniji boriti sa Bugarinom Kubratom Pulevim, potvrdio je boksački promotor Eddie Hearn.

Dvoboj između Joshue i Puleva održat će se krajem svibnja ili početkom lipnja na stadionu u Londonu ili Cardiffu, a u opciji su stadioni Arsenala i Tottenhama.

gol expired Procvjetao nakon teškog početka: Rebić oduševio Talijane, ali ima i jednu mrlju divider

Joshua je u prosincu vratio naslove u WBO, IBF, WBA i IBO verzijama pobijedivši u Saudijskoj Arabiji Andyja Ruiza. Pulev (38) u karijeri ima 28 pobjeda i jedan poraz, koji mu je 2014. godine nanio Vladimir Kličko.

Prema medijima, Joshua je mogao birati između meča s Pulevim ili Ukrajincem Oleksandrom Usykom, koji će se u ožujku ipak suprostaviti jednom drugom Britancu, Derecku Chisori.

gol expired Kakav povratak: Ikona HNL-a u 45. godini vraća se nogometu, igrat će za klub iz Osijeka divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider