Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čovjek koji ne gubi finala

Karabatić i društvo dobili novog izbornika: Velikan koji će debitirati protiv Hrvatske

Nakon debakla na Europskom prvenstvu došlo je do promjene na klupi francuske rukometne reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski rukometni savez nije mogao prijeći preko šokantnog ispadanja već u prvom krugu Europskog prvenstva, pa je povukao potez o kojem se pričalo proteklih dana: Didier Dinart smijenjen je s mjesta izbornika.

Les Experts natjecali su se u skupini D u Trondheimu, gdje su izgubili prve dvije utakmice (od Portugala i Norveške) i ostali bez ikakvih šansi za plasman u drugi krug.

Stoga su čelni ljudi francuskog rukometa odlučili zahvaliti se Dinartu i za novog izbornika imenovati Guillaumea Gillea, koji neće imati problema s prilagodbom jer je proteklih nekoliko godina bio Dinartov pomoćnik u reprezentaciji.

Osim toga, Guillaume Gille velikan je francuskog rukometa koji je tijekom igračke karijere s reprezentacijom osvojio ukupno šest zlatnih medalja, pravilno ih rasporedivši (dvaput olimpijski pobjednik te po dvaput svjetski i europski prvak).

Šest finala - šest zlata

U četiri je navrata osvajao bronce, a zanimljivo je kako nema nijedno srebro, odnosno čovjek nikad s reprezentacijom nije poražen u finalu.

Gille je inače stariji brat Bertranda Gillea, a obojica su na vrhuncu bila dio one fenomenalne granitne obrane Francuza koja je uništavala suparnike. Između ostalog, dvije godine zaredom (SP 2009. i EP 2010.) nadjačali su Ivana Balića i njegovu generaciju Kauboja.

Poput svih ostalih, i francuski su se igrači po završetku Europskog prvenstva vratili u svoje klubove, a ponovno će se okupiti sredinom travnja uoči kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Tada će i Gille voditi svoju prvu utakmicu, i to protiv - Hrvatske. Raspored tog turnira koji će se igrati u Parizu takav je da će se u prvom kolu sastati Francuska i Hrvatska, u petak 17. travnja.

gol expired Poznat raspored kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre: Kauboji na startu protiv Francuske! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider