Nova godina sjajno je počela Anti Rebiću. Hrvatski reprezentativac mučio se u prvom dijelu sezone i već se pisalo o njegovu odlasku iz Milana, ali situacija je trenutačno kudikamo drugačija.

Rebić je u sjajnom nizu u posljednje tri utakmice. Sve je počelo protiv Udinesea kada je ušao na poluvremenu i zabio dva gola, za izjednačenje na 1:1 i pobjedu 3:2 u 89. minuti.

Bodove je donio i protiv Brescie – ušao je u 58. minuti i u 71. zabio jedini gol na utakmici. U posljednjoj utakmici protiv Torina preselio je u prvu postavu i asistirao za prvi gol u 12. minuti.

Upravo ta sekvenca pokazala je koliko opasan može biti Rebić sa svojom kombinacijom brzine, snage i driblinga.

"Rebić je opet odigrao sjajnu utakmicu. On je kvalitetan igrač koji je dao velik doprinos momčadi", pohvalio ga je trener Stefano Pioli.

Pohvale je Rebić dobio i u medijima. Corriere dello Sport naziva ga ''nezadrživim'', dok Gazzetta dello Sport piše da je "Rebić zaludio San Siro" i "pokazao kompletan repertoar: driblinge, brzinu, efikasnost, snagu, asistencije".

Međutim, pronašli su Talijani Rebiću i jednu mrlju – lakat koji je ''uvalio'' Armandu Izzu u 37. minuti. Provukao se samo sa žutim kartonom, iako je lako mogao dobiti i crveni – protivnički trener Walter Mazzarri nazvao je tu odluku ''apsurdnom'', a Gazzetta dello Sport slaže se s njim i tvrdi da je zaslužio isključene.

Rezultati by SofaScore