Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odavno se umirovio, ali...

Kakav povratak: Ikona HNL-a u 45. godini vraća se nogometu, igrat će za klub iz Osijeka

Odavno je okončao igračku karijeru, ali sada nije mogao odbiti poziv prijatelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva tjedna prije negoli će navršiti 45 godina u hrvatski nogomet vraća se Dumitru Mitu. Legendarni Rumunj koji je više od 10 godina igrao u HNL-u i u međuvremenu dobio i hrvatsko državljanstvo, u proljetnom dijelu sezone igrat će za Metalac, petoligaša iz istočnog dijela Osijeka.

Upravo je Osijek bio Mituova prva dodirna točka s Hrvatskoj. U NK Osijek stigao je 1996., kao perspektivni 21-godišnjak, i zadržao se šest godina, prije negoli ga je u zimu 2002. kupio Dinamo.

Poslije dviju sezona u dresu Modrih otišao je u Panathinaikos, iz kojeg se poslije samo godinu dana vratio u Hrvatsku, ali ne u Osijek ni u Dinamo, nego u Rijeku.

Vrlo brzo uslijedio je još jedan povratak u Maksimirsku 128, gdje je s Modrima u sezoni 2005./2006. osvojio naslov prvaka i onda se vratio u domovinu.

U Hrvatskoj se Mitu naosvajao trofeja: s Osijekom je 1999. osvojio Kup, a u dresu Dinama je 2003. i 2006. bio prvak, uz osvojeni Kup 2004. te Superkup 2002. i 2003. Pehar je podignuo i kao igrač Rijeke, bio je to Kup osvojen 2005. godine.

Poziv koji se ne odbija

Igrao je poslije Hrvatske za klubove iz Rumunjske i Kine, te je već davno objesio kopačke o klin. Ipak, nedavno je stigao poziv Bore Ivkovića, predsjednika Metalca, i njegova kuma, da im dođe pomoći u petoligaškom nadmetanju.

Kad uskoro dođe dokumentacija iz Rumunjskog nogometnog saveza, Mitu će se i službeno priključiti treninzima Metalca na osječkoj Bikari...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider