FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakva će to biti ludnica!

Jon Jones šokirao UFC: Ili prelazi kod Miočića ili se ne vraća, Stipu opet teško podcijenili

Legendarni prvak poluteške kategorije još se jednom zakačio s čelnicima UFC-a, ali su ipak našli zajednički interes.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo dva nakon što je Stipe Miočić obranio svoj naslov prvaka teške kategorije i po četvrti put, stiže vijest o pojačavanju konkurencije u kraljevskoj kategoriji. Jones je to natuknuo iz objave u kojoj je poručio kako se više neće boriti u poluteškoj kategoriji te kako je mjesto prvaka koje je držao do sada - ispražnjeno.

Jon Jones je već nakon Stipine pobjede najavio kako dolazi kod njega i pritom se ''zakačio'' s prvim izazivačem Francisom Ngannouom koji ne može dočepati revanš protiv Miočića.

Ozljeda O\'Malleyja Uložio veliki novac, kladio se protiv favorita i na kraju dobio pravo bogatstvo zbog ovog detalja divider

Jones se još jednom nije uspio dogovoriti s čelnicima UFC-a, zahvalio se svojim navijačima te poručio kako će nastaviti trenirati jer gaji nade i dogovor.

''Kada smo zadnji put razgovarali o mojoj plaći nije bilo pregovora. Želio bih se vratiti, ali i boriti se u teškoj kategoriji. Do tada ću uživati u UFC-u kao navijač te se brinuti za obitelj'', poručio je Jones.

No ubrzo se javio ponovo na Twitteru te poručio kako su pregovori ipak nastavljeni te da idu u dobrom smjeru.

''Pregovori o mojoj borbi u teškoj kategoriji idu u dobrom smjeru. Počeo sam već podizati masu'' napisao je Jones.

Jasno je da traži veća primanja, a ona će doći jedino ako se bori najvećima i najboljima. U UFC nikad nije izgubio borbu, a jedini poraz u karijeri doživio je u finalu UFC-ova realityja The Ultimate Fighter protiv Matta Hamilla.

Koga bi željeli sljedećeg vidjeti protiv Miočića?

Ukupno glasova:

Bježi od Reyesa i dolazi među velike dečke

U svoje tri posljednje obrane titule nije briljirao. Sve je dobio odlukom sudaca, a u onoj posljednjoj protiv Dominicka Reyesa je čak izgubio prema mišljenju velike većine stručnjaka i navijača. Očito ne želi riskirati gubitak pojasa nego dok je na vrhu pokušati se izboriti se za novi ugovor među teškašima.

gol expired Oglasio se Cormier: Velikom objavom čestitao i naklonio se Stipi Miočiću divider

Jones bi tako napokon trebao prijeći u tešku kategoriju poput Cormiera te bi Miočić i Ngannou dobili veliku konkurenciju. Tko će prvo na koga slatke su brige za Danu Whitea. Jonesa smatra najboljim UFC borcem u povijesti, Miočića najboljim teškašem u povijesti, dok je gorostasni Ngannou za navijače možda najatraktivniji borac današnjice.

Zanimljivo, na kladionicama je Stipe opet debelo podcijenjen i velika se prednost daje i Ngannou i Jonesu u mogućem napadu na Miočičev pojas.

Francis Ngannou unatoč teškim batinama iz prvog okršaja glasi kao veliki favorit protiv Stipe s koeficijentom 1.50. Na Stipinu pobjedu je koeficijent 2.75. Na Jonesa protiv Miočića je koeficijent 1.65, na Stipu nešto bolji nego protiv Ngannoua, 2.30.

Čeka nas nova ludnica u UFC-u, to je sigurno.

Cijela borba Miočić - Cormier

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider