FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Dva sjajna poluteškaša

Jedna od najuzbudljivijih borbi godine: Legitimni kandidati za naslov prvaka

U glavnoj borbi večeri sudarit će se legitimni kandidati za naslov prvaka u UFC-u, Anthony Smith i Volkan Oezdemir.

Anthony Smith protiv Rashada Evansa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sutra navečer donosimo vam prvu UFC-ovu priredbu nakon spektakla između Conora McGregora i Habiba Nurmagomedova. U glavnoj borbi večeri sudarit će se dva sjajna poluteškaša, legitimni kandidati za naslov prvaka.

Nakon Rashada Evansa i Shogun Rua prije tri mjeseca osjetio je koliko jako udara Anthony Smith. 30-godišnji Amerikanac na putu prema borbi za pojas poluteške kategorije sada je naciljao Volkana Oezdemira, godinu dana mlađeg Švicarca.

Anthony Smith poručuje:
"Imam potencijal biti jedan od najvećih i najuzbudljivijih boraca koje je UFC ikada vidio. Na papiru je ovo jedna od najuzbudljivijih borbi godine. Niti jedan od nas ne voli se povlačiti, obojica idemo na nokaut i ne vidim načina da ova borba završi bodovanjem sudaca."

Anthony Smith pobijedio Mauricija Ruu Anthony Smith pobijedio Mauricija Ruu

I dok Smith sanja okršaj s prvakom Danielom Cormierom, Oezdemir se u oktogon vraća 9 mjeseci nakon što je tu istu priliku prokockao. No unatoč pretrpljenom tehničkom nokautu od prvaka, samopouzdanja mu ne nedostaje

"Anthonyjeve udaračke sposobnosti su neusporedive s mojima. Ja imam puno bolju tehniku i puno jače udarce. Plus, on dolazi iz niže kategorije i ne mogu dočekati da ga tamo i vratim. Bolje mu je da bude spreman, jer ću ga jako pritisnuti", zaprijetio je Švicarac turskog podrijetla.

"On nema vještine 'grapplinga' potrebne za pobjedu i on to zna. Tako je prisiljen nadati se da može dobiti udarački dvoboj, što meni daje veliku prednost jer znam da sam bolji udarač od njega, ali također znam i da sam bolji hrvač i bolji u jiu-jitsuu. Mogu pobijediti u ovoj borbi na koji god način budem htio", uzvraća Smith.

UFC Fight Night Kanada Oezdemir - Smith UFC Fight Night Kanada Oezdemir - Smith

Dvoboj Smitha i Oezdemira bit će borba večeri prvog UFC-ovog eventa koji će se ikada održati u kanadskom gradiću Monctonu. S nestrpljenjem je čeka i onaj koji drži pojas, Daniel Cormier, UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji:

"Ova borba će biti sjajna! Ova dvojica tipova žele završiti večer što prije. Netko će brzo zaspati u Monctonu."

Glavni program nudi još 5 sjajnih mečeva, a izravan prijenos pratite na Gol.hr-u u noći sa subote na nedjelju s početkom u 3 sata, te u nedjelju na Novoj TV.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider