FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
cirkunov impresionirao

Smith šokirao MMA svijet i slavio preokretom protiv Oezdemira, poražen i McGregorov "brat"

UFC se vratio na GOL.hr i Novu TV tri tjedna nakon najveće borbe u povijesti organizacije.

Galerija UFC Fight Night Kanada Oezdemir - Smith Smith guši Oezdemira

Nakon najveće borbe u povijesti MMA, u kojoj smo vidjeli kako je Habib Nurmagomedov natjerao Conora McGregora na tapkanje, UFC se vratio na GOL.hr i Novu TV. Po prvi put u svojoj povijesti UFC event održao se u kanadskom Monctonu, gdje su UFC Fight Night 138 predvodili Volkan Oezdemir i Anthony Smith.

Smith je pred kraj treće runde ugušio Oezdemira i osigurao si mjesto prvog izazivača u budućnosti kada je napad na titulu prvaka u poluteškoj kategoriji!

Oezdemir sjajno otvorio pa se ispuhao

Volkan je sjajno otvorio dvoboj i u prvoj rundi u potpunosti dominirao u oktogonu. Čak je u jednom trenutku krajem runde imao uzdrmanog Smitha, što je ovaj i priznao na kraju meča, ali nije ga uspio dokrajčiti.

Već u drugoj rundi snage su bile izjednačenije, iako je Oezdemir ponovno bio za nijansu bolji, ponajviše zbog rušenja i kontrole u parteru. Međutim, priča se u potpunosti promijenila u trećoj rundi.

Oezdemir je ostao bez snage, nije ni Smith bio najsvježiji, ali je iskoristio umornog Švicarca. Oborio ga je na tlo i postepeno si stvorio priliku da zavuče ruku ispod brade svom suparniku i natjera ga na tapkanje.

Oezdemir je upisao treći poraz u MMA karijeri, drugi zaredom nakon što je izgubio u meču za titulu od Daniela Cormiera prije 10 mjeseci. Smith je pak stigao do 31. pobjede, treće uzastopne i sada ima veliku priliku da upravo on bude idući suparnik pobjedniku meča za titulu između Jona Jonesa i Alexandera Gustafssona. 

Johnson isprebijao McGregorovog prijatelja Lobova

U sunaslovnoj borbi večeri Michael Johnson je slavio protiv Artema Lobova jednoglasnom sudačkom odlukom. Bio je to odličan meč s jako puno tempa, u kojem je Johnson ipak bio nešto konkretniji i precizniji. Treća runda je odlučila pobjednika, a u njoj je Johnson bio taktički savršen.

Lobov je dobar prijatelj s velikom zvijezdom Conorom McGregorom i jedan od rijetkih koji je ovoliko dugo u UFC-u s negativnim omjerom pobjeda i poraza. S novim je porazom stigao do omjera 2-5.

Johnson je pak stigao do 19. pobjede u karijeri, druge uzastopne nakon tri uzastopna poraza. Johnson je, podsjetimo, pao na vagi uoči ove borbe, pa je ista održana u "catchweightu".

Preporod Mische Cirkunova

Mischa Cirkunov slavio je protiv Patricka Cumminsa na potpuno neočekivani način - gušenjem u 1. rundi. Iako je Cirkunov već gušio svoje suparnike, Cumminsu, bivšem hrvaču, je ovo prvi poraz na ovaj način.

Cirkunov je oborio Cumminsa i pokušao zadati nekoliko laktova, no uočio je pogrešku svog suparnika, uhvatio tzv. trokut i ugušio Cumminsa za nekoliko sekundi.

Cirkunov je nakon meča izrazio želju da se ponovno bori protiv Volknana Oezdemira, koji ga je prije godinu i pol dana nokautirao za samo 28 sekundi.

U prve tri borbe glavnog programa vidjeli smo sudačke odluke. Gian Villante pobijedio je Eda Hermana podijeljenom sudačkom odlukom, Court McGee pobijedio je Alexa Garciju jednoglasnom sudačkom odlukom, baš kao i Andre Soukhamthath koji je jednosglasno slavio protiv Martineza.

Prvospomenuti meč bio je daleko atraktivniji, možemo čak reći i aktivniji s obzirom na veliki broj udaraca koji su zadali, ali i istrpili Villante i Herman. U konačnici je Villante slavio zbog odličnog perioda u drugoj rundi, koja je očito ostavila snažan dojam kod sudaca. Herman nije bio zadovoljan odlukom.

UFC Fight Night 138:

Anthony Smith pobijedio Volkana Oezdemira (gušenje, 3. runda)

Michael Johnson pobijedio Artema Lobova (jednoglasna sudačka odluka)

Misha Cirkunov pobijedio Patricka Cumminsa (gušenje, 1. runda)

Andre Soukhamthath pobijedio Jonathana Martineza (jednoglasna sudačka odluka)

Gian Villante pobijedio Eda Hermana (podijeljena sudačka odluka)

Court McGee pobijedio Alexa Garciju (jednoglasna sudačka odluka)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider