FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
samo ti pati...

Čelnik UFC-a vraća veliku zvijezdu i omalovažava Stipu Miočića: ''Kad je on bio prvak, bilo je zabavno''

Dana White očito ne može podnijeti trenutnu situaciju u vrhu teške kategorije.

Galerija Brock Lesnar (Foto: AFP) Brock Lesnar (Foto: AFP) Brock Lesnar (Foto: AFP) Dana White

Stipe Miočić apsolutni je vladar teške kategorije nešto manje od dvije godine. Od tog brzog nokauta nakon kojeg je Fabricio Werdum usred Brazila izgubio svoj pojas, kraljevskom kategorijom UFC-a vlada skromni član vatrogasne službe iz okolice Clevelanda.

A ta činjenica itekako smeta čelnicima organizacije koja je prije godinu i pol dana prodana za nevjerojatne četiri milijarde dolara! Oni žele zvijezdu koja diže prašinu i radi show cijelo vrijeme, a ne samo u oktogonu tih nekoliko rundi.

Stipe nije ''taj'' što se njih tiče, ali američki Hrvat bio je ''taj'' kada je trebalo ispisati povijest protiv umjetno stvorene velike zvijezde Francisa Ngannoua. Nitko u povijesti UFC-a nije obranio pojas teškaškog prvaka tri puta, nitko osim Stipe Miočića.

Vatrogasac (i bolničar) iz Ohija trenutno nema ozbiljnu konkurenciju, baš kao ni Daniel Cormier, još jedan gospodin u kavezu. Zato su čelnici UFC-a morali odlučiti u oktogon početkom srpnja gurnuti dva sjajna borca koja se poštuju do neba.

Brock Lesnar (Foto: AFP) Brock Lesnar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za ono što treba uslijediti nakon toga, bez obzira na to tko bude slavio u meču u kojem je ulog Stipin pojas, UFC se brine već neko vrijeme. Brock Lesnar velika je želja Dane Whitea jer zna da bivši UFC prvak i zvijezda ''wrestlinga'', iliti kečera, donosi veći novac od skromnog pripadnika radničke klase.

Nakon sastanka s Amerikancem koji odnedavno nastupa pod kanadskom zastavom, White je za TMZ jasno dao do znanja da ga trenutna situacija ne veseli.

''Mislim da je Brock Lesnar još uvijek pod ugovorom u WWE-u. Volio bih da se vrati. Kada je Brock Lesnar osvojio pojas, bilo je zabavno. Da, bilo je zabavno'', rekao je White, prenosi Fightsite.

Mi smo uvijek zaštitnički nastrojeni prema čovjeku s hrvatskim imenom i prezimenom, nekad tu ima i pretjerivanja u medijima, ali ovakva izjava Whitea može se bez previše razmišljanja protumačiti kao još jedno omalovažavanje Miočića.

UFC-ov čelnik je poručio kako je Stipe težak protivnik i vjeruje se kako će prvi protivnik Lesnara biti netko drugi. UFC-u opet treba ''hype'' odnosno pumpanje atmosfere koja, budimo realni, donosi novac u blagajnu novih vlasnika koji su skupo platili dionice najveće svjetske MMA organizacije.

U međuvremenu, Stipina supruga jednom je objavom na Instagramu dala do znanja što misli o povratku Lesnara. Samo dajte...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider