FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
samo ti pati...

Čelnik UFC-a vraća veliku zvijezdu i omalovažava Stipu Miočića: ''Kad je on bio prvak, bilo je zabavno''

Dana White očito ne može podnijeti trenutnu situaciju u vrhu teške kategorije.

Brock Lesnar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Galerija

Stipe Miočić apsolutni je vladar teške kategorije nešto manje od dvije godine. Od tog brzog nokauta nakon kojeg je Fabricio Werdum usred Brazila izgubio svoj pojas, kraljevskom kategorijom UFC-a vlada skromni član vatrogasne službe iz okolice Clevelanda.

A ta činjenica itekako smeta čelnicima organizacije koja je prije godinu i pol dana prodana za nevjerojatne četiri milijarde dolara! Oni žele zvijezdu koja diže prašinu i radi show cijelo vrijeme, a ne samo u oktogonu tih nekoliko rundi.

Stipe nije ''taj'' što se njih tiče, ali američki Hrvat bio je ''taj'' kada je trebalo ispisati povijest protiv umjetno stvorene velike zvijezde Francisa Ngannoua. Nitko u povijesti UFC-a nije obranio pojas teškaškog prvaka tri puta, nitko osim Stipe Miočića.

Vatrogasac (i bolničar) iz Ohija trenutno nema ozbiljnu konkurenciju, baš kao ni Daniel Cormier, još jedan gospodin u kavezu. Zato su čelnici UFC-a morali odlučiti u oktogon početkom srpnja gurnuti dva sjajna borca koja se poštuju do neba.

Brock Lesnar (Foto: AFP)
Brock Lesnar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za ono što treba uslijediti nakon toga, bez obzira na to tko bude slavio u meču u kojem je ulog Stipin pojas, UFC se brine već neko vrijeme. Brock Lesnar velika je želja Dane Whitea jer zna da bivši UFC prvak i zvijezda ''wrestlinga'', iliti kečera, donosi veći novac od skromnog pripadnika radničke klase.

Nakon sastanka s Amerikancem koji odnedavno nastupa pod kanadskom zastavom, White je za TMZ jasno dao do znanja da ga trenutna situacija ne veseli.

''Mislim da je Brock Lesnar još uvijek pod ugovorom u WWE-u. Volio bih da se vrati. Kada je Brock Lesnar osvojio pojas, bilo je zabavno. Da, bilo je zabavno'', rekao je White, prenosi Fightsite.

Mi smo uvijek zaštitnički nastrojeni prema čovjeku s hrvatskim imenom i prezimenom, nekad tu ima i pretjerivanja u medijima, ali ovakva izjava Whitea može se bez previše razmišljanja protumačiti kao još jedno omalovažavanje Miočića.

UFC-ov čelnik je poručio kako je Stipe težak protivnik i vjeruje se kako će prvi protivnik Lesnara biti netko drugi. UFC-u opet treba ''hype'' odnosno pumpanje atmosfere koja, budimo realni, donosi novac u blagajnu novih vlasnika koji su skupo platili dionice najveće svjetske MMA organizacije.

U međuvremenu, Stipina supruga jednom je objavom na Instagramu dala do znanja što misli o povratku Lesnara. Samo dajte...
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati