FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
razlika 20 kilograma

Adesanya ne želi Jona Jonesa, već Miočića: "Ako želimo super borbu, Stipe je naš čovjek"

Hoćemo li u 2020. godini vidjeti okršaj UFC-ovih prvaka u srednjoj i teškoj kategoriji?

Israel Adesanya (Foto: Afp)

Novozelanđanin Eugene Bareman jedan je od kandidata za najboljeg MMA trenera godine nakon što su njegovi borci ostvarili 10 pobjeda iz isto toliko mečeva u 2019. godini. On je dugogodišnji trener Israela Adesanye, novog UFC prvaka srednje kategorije, koji je prije dva tjedna nokautirao Roberta Whittakera u spektaklu pred više od 57 tisuća navijača u Melbourneu.

U razgovoru s poznatim MMA novinarom Arielom Helwanijem Adesanyin trener još je jednom potvrdio da ga ne zanima okršaj za titulu prvaka poluteške kategorije protiv Jona Jonesa, već da bi vrlo rado svog borca vidio u meču za naslov prvaka teške kategorije protiv Stipe Miočića.

gol expired Biseri sa sjevera osvajaju Madrid: Uskoro bismo mogli gledati Real na neočekivani pogon divider

"Trenutačno smo u poziciji gdje ne trebamo dati osobi koja ima osobnost poput Jona Jonesa priliku da se bori protiv Israela. Naravno, to nije zapisano u kamenu niti išta slično, ali ako ćemo raditi super meč, voljeli bismo da je to protiv Stipe. Miočić je dobar tip, sjajan čovjek. Čovjek koji je uzor. Idemo odraditi meč protiv njega, a ne dati šansu nekome kao što je Jon Jones. To je način na koji moj tim funkcionira", dodatno je objasnio Bareman.

Jonesa je nazvao moralno upitnim te je praktički rekao da s njim ne žele imati posla. Bareman smatra da je Stipe Miočić najbolji matchup za njegova borca.

Euro 2020. (Foto: AFP) Donosimo kompletno stanje u svim skupinama: Čak 28 reprezentacija lovi Euro u posljednja dva kola divider

"Pitali ste me koja je najveća borba koju može odraditi? Rekao sam da je to ona protiv Stipe Miočića. Ne zato što želimo izbjeći Jona Jonesa! Ne zato što Israel ne može pobijediti Jona Jonesa, nego zato što je moj tim drukčiji od ostalih timova. Jednostavno smo drukčiji, ne odgovara nam osoba poput Jonesa. Mi smo etički i moralno na drukčijem mjestu. Ne želimo se uopće petljati s njim", zaključuje Bareman.

Na pitanje Helwanija o meču protiv Paola Coste, neporaženog Brazilca kojeg je prozvao čim je nokautirao Whittakera, Bareman nije bio oduševljen.

"Moram s njim razgovarati o tome. Očito je da ima i želi nešto dokazati u tom meču. Izgleda kao mogući scenarij. Vidjet ćemo."

Razlika između teške i srednje kategorije u UFC-u je pomalo nestvarna. Gornja granica boraca srednje kategorije je 84 kilograma, dok je gornja granica teškaša 120 kilograma!

Uoči revanša protiv Daniela Cormeira Miočić je imao svega 104 kilograma, odnosno 20 manje od Adesanye u odnosu na njegov posljednji meč. 

gol expired Real i Zidane frustrirani zbog Modrića: Poznata težina ozljede hrvatskog kapetana divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider