FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakl u zagrebu

VIDEO Hrvatska metropola sljedećeg tjedna ugostit će najveći hrvački događaj u povijesti Lijepe naše

Od idućega tjedna Zagreb na tjedan dana postaje hrvačka prijestolnica Europe.

Od 17. do 23. travnja hrvatska metropola će ugostiti Europsko prvenstvo u hrvanju. Većeg događaja, u hrvačkom svijetu, u Hrvatskoj nikada nije bilo.

"Organizacijska kruna, veliko prvenstvo, prvenstvo Europe, nama je pripala čast da organiziramo u Areni Zagreb, po prvi puta u povijesti, to je stvarno jedan veliki iskorak", kaže Antun Đok, trener reprezentacije.

Fight Nation Championship FNC najavio idući spektakl: U Arenu Zagreb stiže pet velikih borilačkih imena divider

"Mislim da će bit puna Arena, moji navijači, dodatan poticaj za dat još više od sebe makar meni to nikad ne igra ulogu, ali drago mi je da je prvenstvo kod nas i da gledatelji dođu i podrže naše hrvače", priča Ivan Huklek, koji hrva u kategoriji do 87 kilograma.

Naš najbolji hrvač sanja zlato

Peti sa zadnjih olimpijskih igara u Tokiju, Ivan Huklek, spreman je za svoj prvi veliki europski iskorak. Forma se brusi na kampu u Poreču.

Israel Adesanya VIDEO Fantastični Adesanya vratio titulu jednim od najboljih nokauta godine! divider

"Bio bih zadovoljan s medaljom svakako ali kažem, vrhunac bi bio zlatna medalja, idemo borbu po borbu, korak po korak, ja ću dati sve od sebe, tako da, eto, vidjet ćemo."

"Naporno se trenira, tu smo na trotjednom kampu sad trenutno i dajemo svi svoj maksimum, stanje je odlično, svi smo spremni i svi jedva čekamo Europsko prvenstvo", rekao je Antonio Kamenjašević (do 77 kilograma).

Ukupno 13 Hrvata i Hrvatica

Na Euru će nastupiti ukupno 13 hrvatskih hrvača i hrvačica. Uz naše, u Poreču se pripremaju i Bugari i Rumunji, ali na kamp je stigla i reprezentacija Kube. I to u respektabilnom sastavu - olimpijski pobjednik u kategoriji do 60 kilograma, Luis Orta Sanchez i svjetski doprvak u kategoriji do 130, Oscar Pino.

Marko Zeljko VIDEO Šest mjeseci nakon stravične nesreće postao je državni prvak: Upoznajte Marka Zeljka i pogledajte njegovu priču divider

"Ovo je zaista sjajna suradnja između Hrvatske i Kube, i sada evo radimo zajedno, prvo smo bili u Zagrebu, sada smo i u Poreču. Super je trenirati ovdje jer i jedni i drugi imamo sjajne sparing partnere, kvaliteta hrvanja je sjajna, perfektna. Moramo nastaviti ovu suradnju", kaže Pino.

Suradnju koja će, nadamo se, naše hrvače odvesti do željenih medalja na europskoj smotri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider