FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
STYLEBENDER PONOVNO NA TRONU

VIDEO Fantastični Adesanya vratio titulu jednim od najboljih nokauta godine!

UFC 287 priredba donijela nam je spektakularnu pobjedu Israela Adesanye nad Alexom Pereirom.

UFC se nakon 20 godina vratio u Miami, sa sjajnim programom prepunim odličnih borbi. Programom koji je obilježio povratak Israela Adesanye na tron UFC-ove srednje kategorije.

Adesanya je ponovno na tronu

Titula UFC prvaka srednje kategorije ponovno se nalazi tamo gdje je bila od listopada 2019. do studenog prošle godine. Kod Israela Adesanye, koji je nokautom u drugoj rundi savladao svog povijesno najvećeg rivala, Alexa Pereiru.

Teško je iz prve runde išta istaknuti, budući da je cijela završila u ispitivanju snaga s distance, bez ijednog značajnijeg udarca. No, statistički je Pereira pogađao više.

Zato je akcija krenula odmah na početku druge runde i to tako da je Pereira bio agresivac koji je prisilio Adesanyu na polukružno kretanje uz ogradu. Ipak, preuzeo je nakon toga Nigerijac sredinu, ali kao da se sigurniji osjećao u čekanju kontri nego kao borac koji treba preuzeti inicijativu, što bi kao izazivač svakako trebao.

I onda se sve odlučilo u posljednjoj minuti druge runde. Pereira je osjetio priliku za napad i krenuo. Nabio je Adesanyu uz ogradu i krenuo serijom udaraca, a onda se dogodila bomba. Adesanya je sve udarce primio i osjetio trenutak kad može pogoditi svoj. Očito previše opuštenog Pereira pogodio je desnim krošeom u bradu, prvo ga uzdrmavši, a onda je nakon još jednog desnog u padu došao i lijevi aperkat. Taj je Brazilc bacioo na pod bez svijesti i tu je bilo gotovo.

Adesanya je vratio titulu na način kakav je gotovo sigurno zamišljao. Apsolutno zasluženo!

Snimka nokauta nalazi se u glavi članka.

Burns uvjerljivo izdominirao "Kralja Miamija"

Jorge Masvidal nije se uspio vratiti pobjedama unatoč velikoj prilici na svom domaćem terenu, u gradu čijim se sam naziva kraljem. Gilbert Burns bio je jednostavno bolji i uvjerljiviji borac.

Prva runda njihove borbe nije ponudila gotovo ništa sve do posljednjih 15 sekundi. Obojica su bili rezervirani, bez pravih pogodaka, sve dok Burns nije plasirao odličan desni kroše, a onda je došao i do rušenja, kojim je uzeo rundu.

A kako je prvu završio, tako je drugu otvorio. Odličan udarac i onda spektakularno "slam" rušenje, nakon što je podigao Masvidala u zrak te ga bacio, završivši automatski u gornjoj poziciji. Iz nje je dominirao gotovo do samog kraja, ostavivši Jorge bez ikakve šanse za odgovor.

Treća runda bila je još najdominantnija, jer je Burns u boksačkim razmjenama pronašao Masvidalovu glavu kao stalnu metu i jako mu je dobro išlo. Masvidal se u posljednje dvije minute kratko probudio i pogodio nekoliko udaraca, no Burns je na to odgovorio rušenjem i kontrolom do samog kraja.

Sudačka odluka bila je neupitna, jednoglasno za Brazilca, koji se ima pravo nadati svom skorašnjem novom napadu na titulu.

Pobjeda Burnsa protiv Masvidala

Font kao autsajder ekspresno uništio Yaneza

Fenomenalnu pobjedu upisao je Rob Font protiv Adriana Yaneza, u borbi koja je u samo tri minute ponudile jako puno toga. Obojica su prihvatili otvoreni boksački okršaj, no iskustvo Fonta je ovdje presudilo.

Prvi je počeo pogađati prave udarce, a time je svog protivnika pomalo i razbijesnio te ga navukao u još žešći rat. Pogodio je onda i Yanez nekoliko dobrih udaraca, no svaki put bi ga Font od duže serije odvratio prednjim direktom, svojim inače najjačim oružjem.

Borbu je završio unutar otvorene razmjene, kad je pogodio fenomenalan desni kroše, nakon čega je udarcima na podu samo naveo suca na potpuno opravdani prekid.

Font - Yanez, cijela borba

Holland riješio Ponzinibbija sjajnim lijevim krošeom

Najaktivniji borac na UFC rosteru, Kevin Holland, još jednom je potvrdio kako česti nastupu pozitivnu djeluju na njega. Ovog puta savladao je Santiaga Ponzinibbija nokautom u trećoj rundi.

Odmah od početka ponuđena je borba na nogama visokog tempa, ali znalo se da to obojici odgovara. No, neke žešće razmjene su prvu polovicu runde izostale. Nakon toga je Holland nekoliko puta napao te je iskoristio svoje duge ekstremitete da bi poentirao. Kako se bližio kraj runde, tako je Ponzinibbio bio sve hrabriji te je i pronašao nekoliko pogodaka. Izgledalo je ovo kao runda koju je teško bodovati, ali Holland je par sekundi prije kraja pogodio udarac kojim je poslao Argentinca na pod i time je svakako ukrao rundu u svoju korist.
Ništa novo nije viđeno u drugoj rundi, tek potvrda kako su obojica defenzivno vrlo dobri borci na nogama. Gotovo tri minute čekalo se neki pravi napad, a izveo ga je Ponzinibbio, no nije poentirao. Ponovno se najviše toga dogodilo u posljednjoj minuti. Kratka razmjena pa klinč bez efekta te završnica uz pritisak Argentinca. Ovog puta nije bilo preokreta na kraju pa je zapravo ova runda jako teška za bodovanje.

U posljednjoj je rundi Ponzinibbio krenuo agresivnije, no kao da se više puta u posljednjim trenucima suzdržavao krenuti u udarac do kraja. Kako je vrijeme prolazilo, ipak je sve više gradio i pogađao. Low kickovima je svakako umorio Hollandove noge, no očito nije vjerovao da je to napravio u dovoljnoj količini. A kad je počeo vjerovati, pokazalo se da je pretjerao. U jednom napadu Holland ga je dočekao lijevim krošeom točno u bradu. Argentinac je pao i primio još jedan udarac, nakon čega je došlo do prekida.
Ustao se Ponzinibbio i počeo prigovarati, no pogled na reprizu nam pokazuje kako je sudac Dan Miragliotta zapravo odradio jako dobar posao, a tog će kad ju pogledati biti svjestan i Ponzinibbio.

Holland nokautirao Ponzinibbija

Iznenađenje odmah u prvoj borbi

A sve je otvoreno pobjedom Christiana Rodrigueza nad Raulom Rosasom Jr., automatski pobjedom jednog od većih autsajdera na ovom programu.

Odmah od prve sekunde Rosas je ušao u noge, a nakon otprilike jedne minute klinča je uspio i odvesti borbu za pod. No, nije tamo došao do dominacije, budući da je Rodriguez odlično odgovarao na sve pokušaje dolaska u dominantnu poziciju. No, onda je mladi Rosas potvrdio koliko je kreativan borac, nakon što se tijekom novog klinča popeo na leđa i napao vrat. Čvrsto je stisnuo, nakon čega se njegov protivnik morao spustiti na pod, što mu je zapravo bio dobar potez, budući da je pritisak Rosasa ipak popustio te je dočekan kraj runde. Ali runde u kojoj Rodriguez, osim defenzivnih poteza, nije napravio baš ništa.

Rosas je na početku druge runde napravio isto, ali ovog puta ga je Rodriguez dočekao sprawlom te sebe doveo u gornju poziciju. Ipak, završili su brzo ponovno na nogama, gdje Rosas odbija boksati i ne odustaje od svoje taktike. Ali, sad je njegov protivnik bio spreman na sve i sredinom druge runde on je završio u gornjoj poziciji partera. Čak je u jednom trenutku s leđa došao do vrata, ali ne dovoljno čvrsto. Ipak, više nego dovoljno za uzeti rundu na jedak način kao Rosas prvu.

Treća runda napokon izgleda drugačije, odnosno krenula je borbom na nogama. Parter je došao nakon minute i pol, ali uz puno bolje odrađeni posao Rodrigueza. Rosas se apsolutno ispuhao u prvoj rundi, gdje je dao sve od sebe da dođe do pobjede te nije imao apsolutno nikakvih odgovara za Rodrigueza, koji ga je jako dobro zatvorio te udarcima pružao dovoljno akcije da bi poziciju zadržao. Posljednjih 15 sekundi pustio je Rosasa nazad na noge te ga je kaznio s još nekoliko udaraca.
Na kraju se dogodilo ono što je svima bilo jasno. Čista pobjeda Rodrigueza s 29-28 na sve tri sudačke kartice.

Pobjeda Rodrigueza nad Rosasom

Glavni program UFC-a 287

Israel Adesanya def. Alex Pereira - nokaut, 2. runda

Gilbert Burns def. Jorge Masvidal - jednoglasna sudačka odluka

Rob Font def. Adrian Yanez - nokaut, prva runda

Kevin Holland def. Santiago Ponzinibbio - nokaut, treća runda

Christian Rodriguez def. Raul Rosas Jr. - jednoglasna sudačka odluka 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider