FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"fury ima dvije mogućnosti"

Analiza boksačkog spektakla: Pogledajte što Wilder mora napraviti da bi pobijedio

Stručni sukomentator Nove TV za boksački spektakl iz Las Vegasa Hrvoje Sep napravio je analizu taktike Wildera i Furyja.

Stručni sukomentator Nove TV za boksački okršaj godine između Tysona Furyja i Deontaya Wildera, Hrvoje Sep, u ringu je pokazao što fanovi mogu očekivati od "Brončanog Bombardera" (Deontaya Wildera), ali i od "Kralja Cigana" (Tysona Furyja).

Sep smatra da je Wilder u blagoj prednosti, jer vidi dosta prostora za napredak u odnosu na prvu borbu, dok Furyjevu prednost vidi isključivo u fizičkim predispozicijama poput kilograma, raspona ruku, te visine.

Tyson Fury nokautirao Wildera VIDEO: Kakav revanš! Tyson Fury demolirao Deontaya Wildera i postao novi svjetski prvak divider

"Razlika u visini je pet centimetara, baš kao i razlika u dužini ruku. U pravilu to ne igra veliku ulogu, ali u ovom slučaju igra. Wilder nikada nije imao višeg protivnika od sebe, a u prvoj borbi se vidjelo da s takvima ima problema", kazao je Sep i nastavio.

"Da bi Wilder pobijedio mora se vratiti osnovama, mora se vratiti svom lijevom direktu. Wilder je većinu svojih protivnika nokautirao na način da im lijevom zakloni pogled i onda ih teško nokautira desnom. S Furyjem to nije mogao jer je je Britanac dosta radio s prednjom rukom i puno se kretao. Wilder prvi mora krenut radit s prednjom rukom, s lijevim krošeom si namjestit udarac desnom", smatra Sep.

Fury - Wilder kladionice Isplati li se ići "kontra" kladionica? Promjena trenera u Furyjevom kampu mogla bi biti značajna divider

"Kada Fury dobije prednji direkt on ide u stranu. Wilder mora kombinirati prednji direkt s lijevim krošeom da mu ponovno podigne glavu gore, da bi ga potom pogodio desnom. Wilder je u prvom meču sa svojom desnom rukom jako puno promašivao."

"Jedan od najpodcjenjenijih udaraca je Wilderov aperkat u glavu koji je pogodio svaki put kada je bacio. To su udarci koji pripremaju desnu ruku. On je u prvom meču previše forsirao tu desnu ruku, bez prave pripreme", vjeruje Sep.

S druge pak strane Fury ima dvije opcije za meč protiv Wildera.

gol expired Fury znatno teži od Wildera, sučeljavanje se pretvorilo u vulgarno gestikuliranje divider

"Prva je da pleše oko njega, a druga je da krene prema naprijed što je znao nekada raditi. Kada dođe do njega i pritisne ga s 20 kilograma viška koliko ima on će mu oduzeti tu snagu udarca, jer kada je blizu Wilder ne može zamahnuti. Bolje je pripremljen nego u prvom dvoboju, pa može ponovno primjeniti taktiku u kojoj se puno kreće i da izbjegava tu desnu ruku.

LUCKY PUNCH: NAJAVA WILDER - FURY

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider