FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ODREĐENA JE LICITACIJA HONORARA

Hrgovićevi promotori ponovno rade nebuloze: Svim silama žele meč protiv Ruiza pa su povukli apsolutno besmislen potez

IBF je odradio datum licitacije honorara za meč između Filipa Hrgovića i Andyja Ruiza Jr.

Zhang protiv Hrgovića (Foto: Guliver Images)

Prošlo je točno mjesec dana otkako je IBF organizacija naredila održavanje meča za titulu privremenog prvaka teške kategorije između Filipa Hrgovića i Andyja Ruiza Jr.

U tih mjesec dana, koliko je po pravilima rok da se timovi boksača dogovore, nije se dogodilo apsolutno ništa.

S jedne strane imamo Hrgovićeve promotore, Wasserman Boxing, odnosno braću Sauerland, koji žude za takvim mečem, dok je s druge strane tim iza Ruiza, koji toliko nema interesa za taj meč da isti nisu niti jednom barem prokomentirali.

IBF organizirao licitaciju honorara kontra svog pravilnika

Unatoč tome svemu, braća Sauerland uspjeli su djelovati na IBF, navevši ih da dogovore licitaciju honorara. 

Riječ je o događaju na koji se mogu prijaviti apsolutno sve zainteresirane strane licencirane za održavanje boksačkih priredbi. Na događaju se otvaraju anonimno postavljene ponude za dobivanje organizacije meča, i to tako da se ponudi ukupni iznos honorara boksačima. Pravo organizacije meča pripada najvećem ponuđaču.

Kod ovoga svega postoje dva problema. Prvi je taj što Ruiza taj meč uopće ne zanima te ga on neće prihvatiti, neovisno o tome kakav mu honorar putem licitacije bude određen.

Drugi problem je u tome što je IBF ovim putem otišao izvan svog pravilnika. Naime, u njemu je navedeno da u slučaju borbe za privremenu titulu postoji opcija međusobnog dogovora timova. Ako do njega ne dođe, ne pristupa se licitaciji honorara nego se odlazi na iduću opciju po pitanju boksača.

Ruiz želi Wildera i to je apsolutno razumljivo

Licitacija honorara održat će se 28. veljače i trenutno je teško pretpostaviti tko bi se na njoj mogao pojaviti. Nećemo odbaciti mogućnost da se nekim čudom Ruizov tim odluči pristupiti tome, ali to nam trenutno djeluje kao potpuno nerealna opcija.

Ruizu je naime još krajem prošle godine naređen meč za WBC-ovog obaveznog izazivača protiv Deontaya Wildera i to je ono prema čemu on i njegovi predstavnici gledaju. Osim što je to jedan od trenutno najvećih mogućih mečeva u kategoriji te meč koji će obojici donijeti veliku zaradu, WBC-ov pojas je onaj koji Ruiz još nije imao u svom vlasništvu pa mu zbog toga više vrijedi.

Dakle, sve se čini da su Hrgovićevi promotori zakuhali situaciju koja će se ispostaviti kao gubljenje vremena. Naime, netko će licitaciju honorara osvojiti, nakon čega će Ruiz napokon odbiti taj meč, čime će sve pasti u vodu. Za to vrijeme se IBF neće okrenuti idućem potencijalnom protivniku za Hrgovića, što će po svemu sudeći biti Martin Bakole, a što trenutno djeluje kao nešto prema čemu je potrebno svim silama težiti.

IBF je Hrgovića već odbacio kao izazivača

To je samo nastavak loših vijesti vezanih uz El Animala. Naime, iako ga je IBF nakon pobjede protiv Zhanga Zhileija odradio kao svog obaveznog izazivača, odnosno protivnika pobjedniku nadolazećem meča između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, u međuvremenu su mu taj status uklonili te čak prihvatili izazivača organizacije WBA, što je trenutno Daniel Dubois, kao pravnog idućeg obaveznog izazivača.

Hrgoviću su naredili borbu za njihovog privremenog prvaka, što njemu zapravo u ovim okolnostima odgovara, a protivnika mu traže po ljestvici. Zbog toga je naređen meč protiv Ruiza, boksača kojeg to očito ne zanima.

Što Ruiz može izgubiti odbijanjem meča? Jedino plasman na IBF-ovoj ljestvici, što mu zapravo nije niti bitno, ako svoj put prema vrhu namjerava graditi preko WBC-a.

Sve u svemu, pozivanje na licitaciju honorara samo je još jedan u nizu teško objašnjivih poteza braće Sauerland, promotora za koje ne možemo pobjeći od dojma kako za Hrgovićevu karijeru nisu napravili niti blizu koliko su mogli te da su zapravo glavni krivci što je od početka 2020. godine do danas odradio tek jedan pravi kompetitvni i spomena vrijedan meč.

Nakon ovog poteza očito je da još neko vrijeme nećemo vidjeti drugi.

Ako sam slučajno u krivu i ako je ovo zapravo samo potez kojim će osigurati Filipu najbolju priliku do sada, nema problema, istog trenutka ću se sa zadovoljstvom posuti pepelom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider