FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Jedva čekamo

Hrgović o frustracijama, kritikama i svom receptu za Usika: ''On je najbolji na svijetu, ali ja sam velik''

Filip Hrgović dao je intervju za Boxing social u kojemu se dotaknuo svog potencijalnog meča za titulu s Usikom.

Filip Hrgović (Foto: Afp)

Filip Hrgović vratio se u ring nakon gotovo godinu dana izbivanja u kolovozu i uvjerljivo slavio tehničkim nokautom protiv Australca McKeana u posljednjoj rundi.

Sesvećanin je tako skočio u teškašku elitu i potvrdu svoju kandidaturu za meč protiv Usika. Još od Mavrovića čekamo Hrvata u borbi za teškašku titulu, a Filip bi uskoro mogao biti taj.

Hrgović je dao intervju za Boxing social u kojemu se dotaknuo meča protiv Usika.

''Znam da sam sljedeći na redu za svjetsku titulu, o tome razmišljam svaki dan. Fury se bori protiv Ngannoua, tako da bi Usik trebao slijediti upute IBF-a što znači da sam ja prvi izazivač. Zaslužio sam tu priliku odavno, itekako sam spreman'', rekao je Filip na početku.

Vinkovci VIDEO Kamere otkrile tko je uništavao po stadionu Cibalije: To su bile djevojke divider

Hrgović dugo čeka svoju priliku, mnogi teškaši iz top 10 su ga izbjegavali, ali njegovo vrijeme dolazi.

''Da, čekao sam godinu i pol da se ugovori meč za obaveznog izazivača i sada opet čekam. Nema borbe za ujedinjene titula, tako da Usik treba slijediti pravila i boriti se protiv mene'', pa dodao:

''Frustrirajuće je, prošle tri-četiri godine imam problema s pronalaskom protivnika, svatko normalan bi poludio. Teško je biti u formi bez borbi, teško je napredovati. Sada sam u dobroj poziciji, u najboljim sam godinama za teškaša, zdrav sam i spreman.''

''Moj put je puno teži od boraca iz SAD-a i Velike Britanije''

Velike zvijezde iz Velike Britanije i SAD-a lakše dolaze do boljeg omjera pobjeda i poraza, ali i do boljih prilika, Filipu nažalost nije tako.

''Svi borci koji dolaze iz manjih zemalja imaju problem s pronalaskom mečeva, nema velikih TV prava i manja je praćenost. Ako si iz Engleske ili SAD-a, puno je lakše pronaći protivnike i dobiti priliku za titulu. Moj put je puno teži od njihovog. Mogu pobijediti sve, znam da ću uspjeti i ispuniti svoje snove'', samouvjereno će Filip.

Rumunjska - Kosovo Jedan potez kosovskog nogometaša razbjesnio 30 tisuća Rumunja koji su podržali Srbe divider

Kritike na posljednje mečeve?

''Svi su kritizirani u boksu, od Lennoxa Lewisa do Floyda. Mogu ljudi pričati što hoće, svatko može imati lošiju borbu, ali s pravim fokusom i pravim kampom mogu sve pobijediti. Jedva čekam pravu priliku protiv Furyja ili Usika, znam da ću biti pravi.''

Vjeruje da može puno više od Duboisa

Dubois je imao nekoliko trenutaka protiv Usika, cijeli svijet je brujao o udarcu ispod pojasa, ali Ukrajinac je definitivno nadboksao Duboisa i zasluženo slavio.

Harry Kane VIDEO Engleska himna brutalno ''ugašena'': Škoti gromoglasnim zvižducima pokazali što misle o kralju divider

''Usik je trenutno najbolji na svijetu, znam da će biti teška borba. Ostvario je puno stvari, povijesno je velik borac, ali ja sam velik i snažan i mislim da ću biti bolji protiv Usika nego protiv Zhanga ili McKeana. Dubois je imao svojih trenutaka, a ja vjerujem da mogu pružiti više od njega'', zaključio je Hrgović.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider