Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
150 godina rivaliteta

VIDEO Engleska himna brutalno ''ugašena'': Škoti gromoglasnim zvižducima pokazali što misle o kralju

Na 150. godišnjicu najstarijeg rivalstva u svjetskom nogometu, Engleska je u prijateljskom susretu na Hampden Parku pobijedila Škotsku s 3:1.

Harry Kane (Foto: Afp)

Škotska i Engleska su na Hampden Parku odmjerile snage 150 godina i 286 dana nakon prvog međunarodnog susreta igranog u studenom 1872. u kriket klubu West of Scotland u Glasgowu, a koji je završio remijem.

Ponosni Škoti su dočekali Engleze na ''nož'' prije početka utakmice, prilikom intoniranja njihove himne ''God save the king'' žestokim zvižducima su ispratili Engleze, a onda su svi u jedan glas zapjevali škotsku ''Flower of Scotland''.

Reakciju Škota pogledajte OVDJE.

Harry Maguire VIDEO Nesretni Maguire opet je predmet sprdnje: Ušao u igru za Englesku i zabio autogol divider

Gosti su poveli u 32. minuti, Kyle Walker je pucao, ali je loptu skrenuo Phil Foden i svladao golmana. Tri minute kasnije u strijelce se upisao i Jude Bellingham. Gosti su u prvom poluvremenu u potpunosti dominirali, a sve otkriva podatak kako domaćini u prvih 45 minuta nisu uputili niti jedan udarac prema vratima Aarona Ramsdalea.

Škotska se vratila u život u 67. minuti autogolom Harryja Maguirea. Robertson je ubacio, a stoper Manchester United nespretno pogodio vlastitu mrežu. Četiri minute kasnije moglo je biti 2:2, no John McGinn je iz izgledne situacije loše pucao.

Transparent ''Kosovo je Srbija'' Srpski mediji o prekidu u Bukureštu: ''Poznat je stav Rumunja o toj nepostojećoj državi na jugu Srbije'' divider

Kazna je stigla u 81. minuti. Bellingham je lijepo uposli Harryja Kanea, a ovaj pogodio za 3:1 i pobjedu Gordog Albiona koji nije izgubio na Hampden Parku već 38 godina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider