Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Daju podršku susjedima

Srpski mediji o prekidu u Bukureštu: ''Poznat je stav Rumunja o toj nepostojećoj državi na jugu Srbije''

Utakmica kvalifikacija za Euro 2024. između domaće Rumunjske i gostujućeg Kosova odigrana je uz velike tenzije na tribinama.

Transparent ''Kosovo je Srbija'' (Foto: Afp)

Rumunjska je slavila s 2:0 protiv Kosova u sklopu kvalifikacija za Euro 2024. godine koji se igra u Njemačkoj. Tako su Rumunji učvrstili drugu poziciju u skupini I, ali nakon sinoćnje utakmice najmanje se govori o nogometu.

Skoro sat vremena trajao je prekid u Bukureštu. Ogled je prekinut u 18. minuti zbog toga što su domaći navijači izvjesili transparent ''Kosovo je Srbija'', ali i zbog povika istog sadržaja te bacanja pirotehničkih naprava na teren.

Engleska slavi pobjedu Engleska na 150. godišnjicu najstarijeg rivalstva pobijedila Škotsku divider

Tijekom stanke čuvari reda ispraznili su dio tribine gdje je bio transparent i gdje su bili smješteni najžešći domaći navijači.

Nakon utakmice srpski su se mediji raspisali u događaju u susjedstvu, a ponajprije ističu da Rumunji stoje uz njih i njihovo nepriznanje Kosova.

''Kao što je poznato, Rumunjska ne priznaje Kosovo kao zasebnu državu'', stoji u članku Kurira posvećenom prekidu utakmice kvalifikacija za Euro.

Znalo se da će biti problema još na ždrijebu

Srpski Mondo poentirao je da se znalo da će biti problema čim je ples kuglica u Frankfurtu spojio Kosovo i Rumunjsku u grupi.

''Bilo jasno da će postojati problemi čim ih je ždrijeb spojio u istu grupu. Rumunjski su navijači u prethodnom razdoblju često bili na strani Srbije pa su tako pjesmama o Srbiji provocirali i fanove Bosne i Hercegovine'', piše Mondo.

Gavi Španjolci zabili šest golova u borbi za Euro: Austrija iznenadila Švedsku divider

Iako je Kosovo redovno u kvalifikacijama za velika natjecanja od 2018. godine i priznale su ga i FIFA i UEFA, Srbi i dalje negiraju njihovu neovisnost.

''Na terenu su se našla i pirotehnička sredstva, a skandiranja je bilo i kada je intonirana himna nepostojeće države na prostoru južne srpske pokrajine koja je 2008. jednostrano proglasila nezavisnost'', žestoko je opisala događaj Nova.rs.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider