FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KAD ĆEMO SAZNATI?

Hrgović se ne oglašava, kao ni IBF: Usik na užas navijača ostaje bez pojasa, ali čekamo odgovor na najvažnije pitanje

Boks trenutačno ima apsolutnog prvaka, ali vjerojatno ne zadugo.

Filip Hrgović (Foto: Srđan Vrančić/Cropix)

Filip Hrgović čeka vjerojatno najvažniju odluku u svom životu, a to je hoće li njegova borba s Danielom Duboisom ujedno biti i meč za naslov IBF teškaškog prvaka svijeta ili ipak neće.

Hrgović se u vezi s tim ne oglašava, a nema nikakvih signala ni iz IBF-a.

Jedna od najvažnije četiri boksačke organizacije uskoro bi Oleksandru Usiku trebala poslati obavijest da mu oduzima svoj pojas prvaka, čime će Ukrajinac izgubiti status apsolutnog svjetskog prvaka koji drži sva četiri pojasa.

Razlog je to što je Tyson Fury aktivirao revanš protiv Oleksandra Usika, zbog čega je ranije najavljeno kako IBF neće više moći čekati te će priliku za naslov dati obveznom izazivaču, a trenutačno je to Filip Hrgović.

Može se dogoditi da Hrgoviću bude ponuđen novac da pričeka još malo, no sumnjamo da će Hrga na to pristati jer znamo koliko želi meč za titulu.

Oleksandar Usik Oleksandar Usik (Foto: Profimedia)

''Fury želi revanš i ne razmišlja o mirovini. Već je sve potpisano i to će se dogoditi'', objavio je svijetu Furyjev promotor Frank Warren.

Usikov bi tim mogao, ili već jest, prići Hrgoviću da se dogovore o raspletu te priče, a to je da Hrgović još malo pričeka, što bi Ukrajincu donijelo da i dalje bude apsolutni prvak.

Filip je to učinio već dvaput, no odgađanje nije bila Usikova krivica jer je Fury odgađao borbu s Usikom koliko je mogao. Postoji opasnost kako bi Fury i za revanš mogao izvesti neki takav trik ili će se jednostavno predomisliti i umiroviti.

Na potezu je IBF. Tu su organizaciju već kritizirali brojni navijači kada se ubrzo nakon Usikove pobjede opet zakotrljala vijest kako će mu IBF ekspresno oduzeti svoj pojas zbog aktivacije revanša s Furyjem.

Tko je za vas najbolji teškaš današnjice?

Ukupno glasova:

Boksački fanovi užasnuti uzimanjem IBF pojasa Usiku

Mnogi boksački fanovi smatraju da to nije fer prema Ukrajincu, koji bi svega dva tjedna bio apsolutni prvak, ne uzimajući pritom u obzir našeg Hrgovića i njegovo strpljivo čekanje kao obveznog izazivača u IBF-u.

Između ostalog, i zbog toga mnogi misle kako Hrgović i Dubois 1. lipnja neće boksati za IBF-ov naslov, već bi mogli dobiti utješnu nagradu poput privremenog pojasa koji u realnosti ne znači ništa ili ''tek'' obećanja za spektakl na Wembleyju protiv Joshue, gdje bi pojas bio na stolu.

Dakle, postoji i ta opcija, iako manje vjerojatna, u kojoj bi Hrgović, ako odstupi, a s time se složi i IBF, mogao sljedeće godine boksati ne samo za IBF-ov pojas nego za sva četiri Usikova naslova. Naravno, ako dotad ostane prvi izazivač.

Dok čekamo odluke s vrha svjetskog boksa, u čiju je logiku sve teže ući,  istaknut ćemo najvažnije moguće scenarije:

  • IBF oduzima pojas Usiku u narednim danima te se Hrgović i Dubois 1. lipnja u Rijadu bore za pojas teškaškog svjetskog prvaka ove federacije
  • IBF oduzima pojas Usiku nešto kasnije te IBF-ov pojas nije na stolu u borbi Hrgović – Dubois, nego tek na najavljenoj borbi Anthonyja Joshue protiv pobjednika ovog dvoboja u rujnu na Wembleyju
  • Usiku ostaje IBF-ov pojas, a Hrgoviću bude obećana borba za sva četiri pojasa protiv Usika ako uspješno odradi revanš s Furyjem.

  Alen Babić Babić dogovorio najveći ispit u karijeri: U srpnju će biti glavna borba na priredbi u Londonu divider

Filip Hrgović Daniel Dubois porazio Filipa Hrgovića prekidom u osmoj rundi divider

Oleksandar Usik VIDEO Pogledajte sve Usikove pojaseve konačno ujedinjene i popis svih apsolutnih teškaških prvaka divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider