FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
lajao bez pokrića

Habib ispunio obećanje i učinio McGregora poniznim: Irac se predao na kraju 3. runde?

Otkriveno što je Conor McGregor poručio Habibu Nurmagomedovu nakon 3. runde.

Habib završio Conora (Foto:AFP) (Foto: Afp)

Habib Nurmagomedov na dominantan je način obranio svoj pojas UFC prvaka u jednom od najluđih evenata u povijesti organizacije. "Ugušio" je Conora McGregora u četvrtoj rundi, nakon što ga je prethodno 15 minuta u potpunosti izdominirao na podu, ali i u stojci. Napravio je upravo ono što je i obećao:

"Razbit ću ga i učiniti poniznim", ponavljao je Habib uoči borbe, dok se McGregor razbacivao uredljivim izjavama.

No kada su se vrata oktogona zatvorila, Conora više nije bio toliko pričljiv. Štoviše, poraz je priznao na kraju treće runde, kada je jedan od mikrofona uhvatio njegove riječi upućene Habibu. Dagestanac ga je imao čvrsto na ogradi u trenutku kada se oglasio zvuk za kraj runde, a Conor mu je dobacio u uho.

"To je samo biznis."

Habib je kratko odgovorio:

"Pretpostavljam da je."

McGregor: "It's only business." Khabib: "Guess so." from r/ufc

E, sad, mnogo je teorija koje kruže društvenim mrežama, a najpopularnija je ona da se tom izjavom Conor želio ispričati Habibu za sve izgovoreno u najavi meča, odnosno da je radio sve kako bi se šou prodao. Conor je preponosni Irac da bi se ispričao Habibu. Pa jedva je to napravio Državi New York nakon što ga je sud oslobodio optužbi za napad na autobus s borcima u travnju.

Nemoćno priznanje poraza, ne isprika

Conor je na kraju treće runde priznao poraz i nakon svega tri minute grčevite borbe da ostane živ u četvrtoj rundi tapkao. "To je samo biznis" bilo je njegovo nemoćno priznanje poraza, a ne isprika. Uostalom, čovjek je nakon borbe jasno poručio "rat se nastavlja".

McGregor je tijekom prve tri runde očito shvatio da nije dorastao Habibu ili barem da se nije dovoljno dobro spremio za taj meč. Bio je svjestan da nema šanse do kraja preokrenuti meč, jer je svaki njegov pokušaj udarca u stojci bio preslabašan da bi ozbiljnije ugrozio Habiba.

Predsjednik UFC-a Dana White otkrio je nakon eventa da ga je McGregor već tražio revanš protiv Nurmagomedova, o čemu prvi čovjek organizacije uopće ne razmišlja nakon cijelog kaosa koji je nastao nakon kraja borbe. Podsjetimo, Habib je preskočio ogradu, krenuo u obračun s čovjekom iz McGregorova tima, dok se u oktogonu McGregor obračunao s trojicom iz Dagestančeva tima.

Nakon cijelog kaosa Državi Nevadi ostaje odlučiti što će napraviti s obojicom boraca. Hoće li im oduzeti licence, hoće li im oduzeti vize za boravak i rad u SAD-u, hoće li ih "samo" suspendirati? Odgovor na to pitanje trebali bismo dobiti ubrzo nakon istrage cijelog slučaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider