FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SPOMINJE SE I BADR HARI

Glasine su sve jače: Glory Kickboxing planira dolazak u Hrvatsku, Plazibat titulu napada kod kuće?!

Hrvatska bi ove godine mogla ugostiti jedan uistinu grandiozni borilački spektakl.

Antonio Plazibat (Foto: Profimedia)

Antonio Plazibat postao je u posljednjih nekoliko godina jedna od glavnih zvijezda promocije Glory Kickboxing, koja ga je napokon odredila i za izazivača teškaškog prvaka Rica Verhoevena.

Plan je bio upariti ih za priredbu u ožujku, no Ricova ozljeda sve je poremetila, tako da će se meč održati najranije krajem ljeta ili početkom jeseni. Sve će ovisiti o brzini oporavka nizozemskog borca.

Plazibat bi se mogao boriti već ovog proljeća

Plazibat se u međuvremenu vratio u Hrvatsku odmoriti se, provesti vrijeme s prijateljima i obitelji te konstantno trenirajući čekati vijesti o svojem idućem nastupu, nakon čega bi se vratio u Nizozemsku na pripreme. 

Saša Drobac Drobac o ozljedi Rica Verhoevena: "Nije baš često da se netko ozlijedi na zagrijavanju" divider

To bi moglo biti puno brže nego što bi mnogi nakon Ricove ozljede očekivali. Kako je Antonio poznat kao netko tko ne voli dugo biti bez borbe, on bi mogao nastupiti već ovog proljeća, a protivnik zapravo nije niti bitan. Bitnija je informacija da bi to moglo biti ni više ni manje nego u Hrvatskoj. 

Ponovno u Hrvatskoj nakon devet godina!?

Naime, dobili smo informacije kako Glory već neko vrijeme planira povratak u našu domovinu, gdje su već održali priredbu Glory 14 u ožujku 2014. godine. Dakle, prošlo je već devet godina od priredbe koju su tada predvodili Mirko Filipović i Remy Bonjanski, a na programu su bile neke današnje superzvijezde, poput UFC prvaka Alexa Pereire.

Iako ga, naravno, nećemo otkriti, naš izvor teško može biti relevantniji nego što je, pa nemamo razloga ne vjerovati mu. Svakako vrijedi napomenuti da Glory još ništa nije potvrdio, ali da isto tako već ozbiljno razmatraju opcije.

Vraća se i Badr Hari

Gradovi kandidati su Zagreb i Split, a Plazibat bi, naravno, bio glavna zvijezda. Nastupili bi i preostali najbolji hrvatski borci, ali vrlo lako moguće i Badr Hari. On još uvijek nije prežalio ozljedu s finala K-1 Grand Prixa, pa čak postoji mogućnost da se u Hrvatskoj umirovi svojim posljednjim nastupom.

Antonio Plazibat i Mike Passenier Plazibat poručio Verhoevenu: "Poznajem te bolje nego ti sam sebe! Dovedi to koljeno u red, želim tvoju najbolju verziju!" divider

Mjesec održavanja bio bi vjerojatno travanj, a ta priredba ujedno bi bila veliki test za hrvatsku publiku. Glory, naime, traži savršene uvjete za neke buduće priredbe, odnosno lokacije gdje bi dolazili u češćim intervalima, a Hrvatska im je među glavnim kandidatima za tako što.

Povratak najesen s glavnim spektaklom?

Tako bi dobra posjećenost i atmosfera na prvoj priredbi mogla rezultirati povratkom najesen, odnosno priredbom na kojoj bi Antonio Plazibat napao svjetski naslov.

To je sve i dalje na razini spekulacija, no gledajući kakav izvor imamo, uz dodatak da već neko vrijeme slušamo o tome, nije imalo smisla te informacije i dalje zadržavati samo za sebe. 

Glory Kickboxing ponovno u Hrvatskoj, s Antonijem Plazibatom kao najvećom zvijezdom? Mi ne vidimo kako to ne bi moglo uspjeti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider