FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEMA MU DRUGE

Plazibat poručio Verhoevenu: "Poznajem te bolje nego ti sam sebe! Dovedi to koljeno u red, želim tvoju najbolju verziju!"

Antonio Plazibat dočekao je potvrdu napada na titulu svjetskog prvaka, no borbu će ipak morati još neko vrijeme pričekati.

Antonio Plazibat i Mike Passenier (Foto: Glory)

Ono što već dugo traži, Antonio Plazibat je dobio. Potvrđen je kao izazivač Gloryjevog prvaka teške kategorije, Rica Verhoevena.

Imao je osim toga još bolju vijest, trebao je borbu života odraditi u ožujku. No, Verhoeven se samo dan nakon potvrde ozlijedio i sve je sad pomaknuto, vjerojatno do jeseni. No, svjetski prvak i njegov izazivač ipak su izašli pred medije u Amsterdamu.

Plazibat je dočekao ono što je tražio

"Dobro izgleda gledati sve ovo, sretan sam, imam osjećaj da sam uspio u onome što sam naumio", rekao je Plazibat, sretan što se napokon nalazi u istoj prostoriji s čovjekom kojeg toliko dugo proziva, nastavivši:

"Sretan sam jer ću se konačno boriti protiv njega. Izbjegavao me putujući svijetom, ali sad je napokon tu u Amsterdamu. Sretan sam vidjeti ga, dok ga ne prebijem je on moj najbolji prijatelj. Gledao sam više njegovih borbi nego njegovi najveći fanovi i zbog toga je on moj najbolji prijatelj."

Antonio Plazibat VIDEO Plazibat dobio nagradu za Gloryjev nokaut godine: Prisjetite se kako je uništio Rumunja divider

Unutar samo jednog dana razmaka doživio je pravu vrtoglavicu emocija. Napokon je dočekao ono što toliko dugo traži te isto prihvatio, a onda je ipak morao malo spustiti loptu na zemlju.

Euforija pa odmah razočaranje

"Znao sam da će doći do ove borbe, bio sam motiviran i maksimalno sam trenirao. Dan prije njegove ozljede sam dobio potvrdu da je borba sigurna. Onda sam na idućem treningu dobio informaciju da je ozlijedio koljeno. Prijatelj je bio sa mnom i kaže da sam izgledao kao da ću mu reći da je netko umro", opisao je spomenute emocije koje je doživio.

Kao i svakog izazivača, dočekalo ga je pitanje pritiska koji napad na titulu sigurno donosi. No, on tvrdi da mu je puno veći pritisak bio u prošloj borbi, kad je zapravo kao veliki favorit imao puno više toga za izgubiti.

"Nemam nikakav pritisak, znam zašto sam tu. Sve se vidjelo u prošloj borbi. Da sam tada podlegao pritisku, znao bih da nisam taj. Ali sad sam takav da sam bolji što je više pritiska. Tako da, samo mi ga dajte", potvrdio je. 

Opaka poruka direktno Verhoevenu

Onda se obratio prvaku koji je sjedio nedaleko od njega.

"Nadam se da ćeš koljeno što prije dovesti u pravo stanje. Želim najbolju verziju Rica u cijeloj karijeri. Što god trebaš napraviti, želim da napraviš. Želim pobijediti takvog Rica, niti jednog drugog", poručio je Verhoevenu, a onda i novinarima koji su spomenuli njegov agresivni stil:

"Rekao sam vam svima da treniram za tu titulu. Uvijek namjeravam završiti borbu. Ludilo, nasilje i nokauti. To je ono što ljudi žele. Ja se ne želim boriti na bodove, jer to za mene nije prava pobjeda. To je samo dokaz da sam tog dana bio bolji, da sam možda bolje spavao ili bolje se probudio. Ako nekoga nokautiraš, taj ne može ništa reći. Samo pognuti glavu i priznati ti da si bolji."

Verhoven vs. Plazibat Antonio Plazibat i Rico Verhoeven dogovorili borbu za pojas, no ona je odmah odgođena divider

Dobio je nakon toga Plazibat aplauz svih prisutnih novinara.

Verhoeven nikad nije imao ovako tešku ozljedu pa je postavljeno pitanje hoće li on sad na neki način bio oštećen.

"Možda sam idiot, ali neću mu napadati koljena"

"Smiješno mi je jer sam razmišljao kako Ricova koljena neće biti njegova slabost protiv mene. Imao je protiv sebe legende, Hoosta, Bonjaskija i slične, a svi znamo da ja nisam baš neki udarač low kickova. Čak i da znam da je u problemu, neću to raditi. Ja ću se boriti svojim stilom. Možda sam idiot, no tako je kako je", uz osmijeh je objasnio Plazibat svoje namjee, još jednom ponovivši ranije spomenuto.

"Znam ga bolje nego što on zna sam sebe. Bio sam dijete i gledao sam njegove borbe dok još nije bio prvak. Proučavam ga već godinama. Znam kako se bori i kako se kreće. To je razlika između mene i svih ostalih", prepun samopouzdanja je potvrdio.

Nažalost, imat će sad još nešto više vremena dodatno proučiti čovjeka koji ga dijeli od onoga što sanja otkako je promociji pristupio. Naslovu najboljeg kickboksača svijeta.

Rico Verhoeven Verhoeven neugodno iznenadio informacijom o ozljedi: Plazibat će se načekati do borbe za titulu! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider