FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
tko tu ima problem s egom?

Pukla ljubav između UFC-a i Predatora Francisa Ngannoua: Novi kukavički potez Dane Whitea

Francis Ngannou nije više zvijezda UFC-a nakon još jedne razočaravajuće predstave.

Francis Ngannou protiv Derricka Lewisa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Između UFC-u i njihove "velike zvijezde" (barem su mislili da će biti) Francisa Ngannoua ne vlada više velika ljubav. To je potvrdio i predsjednik UFC-a Dana White, nakon što je Ngannou u paru s Derrickom Lewisom odradio jednu od najgorih teškaških borbi u povijesti organizacije.

Dvojica nokautera su kroz 15 minuta borbe bacili sveukupno 31 udarac, odnosno dva po minuti. Obojica su nakon meča izjavili da su pokušali nokautirati jedan drugog, no nitko nije povjerovao toj priči, a najmanje White.

"Mislim da je kod nas jako brzo ovdje eksplodirao, očito da ga je meč protiv Alistaira Overeema katapultirao. Svi su odjednom pričali o njemu. Mislio sam da će on biti naš sljedeći veliki borac. Ali ga je onda obuzeo ego. I to gadno. Mogu vam reći apsolutno da ga je ego potpuno preuzeo. A čim vam se to dogodi u ovom poslu, vidite što vam se dogodi. Počnete se raspadati", rekao je White.

Predsjednik UFC-a otkriva da je i sam imao osobne sukobe s njim oko nekih pogleda.

"I sam sam imao nekoliko osobnih sukoba s njim, kao i drugi ljudi u našoj organizaciji. Njegov ego je jednostavno bio izvan kontrole. Prije meča sa Stipom je otišao u Francusku. Nije uopće trenirao za taj meč. Vidjeli ste rezultat. Tada se vratio i sada jest trenirao, ali... sada ga je ego već pojeo", rekao je White i dao naslutiti da je ovo kraj velikih prilika za Ngannoua.

Dana White nije vidio svoju krivicu u tom procesu, iako ga je on gurao prema vrhu teškaške konkurencije, iako Kamerunac to nije ničime zaslužio. Prije meča za titulu, Ngannou je nokautirao Arlovskog i Overeema od značajnijih imena. Realno, obojica su na zalazu karijera.

UFC ga je napuhao, a sada se pravi da je najveći problem u karakteru simpatičnog Francisa Ngannoua. Tipično za UFC... Možda je ipak nečiji tuđi ego u pitanju?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider