FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Čeka svoju priliku

Filip Hrgović poslao jasnu poruku nakon meča: "Zaslužio sam to, poštujte pravila"

Hrvatski boksač Filip Hrgović trebao bi dobiti status prvog izazivača u IBF-u.

Filip Hrgović (Foto: Afp)

Filip Hrgović svladao je Demseyja McKeana tehničkim nokautom u 12. rundi na boksačkom spektaklu u londonskoj O2 Areni.

Bila je to njegova 16. pobjeda u isto toliko profesionalnih mečeva, a prema određenim najavama trebao bi dobiti status prvog izazivača u IBF-u čiji pojas drži Oleksandar Usik kojeg pak krajem ovog mjeseca čeka boba protiv Daniela Duboisa:

Filip Hrgović Filip Hrgović vratio se u Top 10 BoxRecove ljestvice najboljih na svijetu divider

"Nadam se da će se to dogoditi, iduća borba trebala bi mi biti s Usikom, zaslužio sam to. Otiću ću pogledati tu borbu, bit ću uz ring. Vidim Usika kao velikog favorita jer je brži, jako je dobar borac, ali Dubois je dobar udarač i veliki momak s jakom desnicom, tako da nikad ne znaš", kazao je Hrgovića pa dodao:

"Moja poruka je sljedeća - poštujte pravila, pobjednik bi se trebao boriti protiv mene".

Bilo je riječi o meču protiv Australca McKeana:

"Zadovoljan sam, a činjenica da me puno držao je napravila borbu malo ružnom. Sudac mu je trebao oduzeti barem jedan bod, previše me držao, ali dobar je boksač, hrabar i dobro pripremljen. No kontrolirao sam borbu i dobio većinu rundi", rekao je hrvatski borac pa dodao:

Filip Hrgović Nisu svi oduševljeni Hrgovićevom pobjedom: Hoće li ga opet zakinuti i ostaviti bez borbe za pojas? divider

"Mislio sam da ga ću ga nokautirati u prvih šest rundi, ali bio je jako dobar. Iznenadio me jer je uspio izdržati neke jake udarce, a pokušavao je i uzvratiti", otkrio je Hrgović u razgovoru za RTL.

Nažalost, bilo je dosta problema pred sam meč. Hrgović je slomio nos na sparingu, tako da nije bilo sigurno hoće li uopće boksati protiv McKeana:

"Puknuo mi je nso na sparingu, to je bila velika borba hoće li nos izdržati ako primim udarac. No kada sam primio neke udarce, nije bilo većih problema, malo je krvario. Bilo me strah da ne dobijem udarac, da nos ne pukne, da ne dođe do prekida meča. Cijeli prošli tjedan nisam znao hoću li boksati, a onda se dogodilo ovo s Whyteom. Izgubio sam tjedan dana treninga zbog nosa, to me dosta poremetilo", zaključio je.

Hoće li sad Hrgović dobiti priliku za IBF-ov pojas?

Ukupno glasova:

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider