FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
borbe za naslov

Povijesna noć u Areni: Zbog ovih se nokauta oni bore jedni protiv drugih

Čak 10 od 11 borbi na zagrebačkom spektaklu u Areni bit će za pojas prvaka...

Nadolazeće subote na rasporedu je uzbudljiv MMA spektakl u zagrebačkoj Areni. Održava se event FFC 27 na kojem ćemo vidjeti čak 11 borbi za pojas prvaka - šest u MMA-u i četiri u kickboxingu.

Glavna borba večeri bit će okršaj u teškoj kategoriji između Diona Staringa i Darka Stošića. Bit će to repriza borbe s eventa FFC 26 koji se održao u Linzu. Stošić je tada pobijedio Staringa i oduzeo mu pojas. S obzirom da je dugo dominirao teškom kategorijom, Staring je odmah dobio priliku da se revanšira Stošiću.

U poluteškoj kategoriji tražimo nasljednika Marcina Prachnia, a dobit ćemo ga iz pobjednika borbe između Dubrovčanina Mara Peraka i Amerikanca Jeremyja Kimballa. Perak je i dalje neporažen u FFC-u, a Kimball je svoju priliku za naslov dobio nakon tri uzastopne pobjede od kojih je posebno impresivna bila ona protiv Matta Van Burena (nokaut nakon 14 sekundi).

Za prvaka u srednjoj kategoriji vidjet ćemo okršaj još jednog Amerikanca Davida Mitchella i Moldavca Pavela Dorofteija. Njih dvojica trebala su se boriti na eventu FFC 25, ali je borba otkazana zbog problema s vizom koje je imao moldavski borac. Prema mišljenju mnogih, ovo će biti jedna od najkvalitetnijih borbi večeri.

Za naslov u velteru, nakon odlaska Mađara Laszla Senyeia u srednju kategoriju, borit će se hrvatski te BiH borac Ivica Trušček i Roberto Soldić. Jedina dva poraza u karijeri Soldić je upisao sudačkim odlukama, a čak pet od sedam pobjeda ostvario je tehničkim ili brutalnim nokautom. Bit će to još jedna vrhunska borba.

Jedna od najzanimljivijih borbi zagrebačkoj publici bit će okršaj Luke Jelčića i Danila Belluarda. Jelčić je Zagrepčanin s adresom u Dublinu gdje je jedan od stalnih sparing partnera trenutno najveće MMA zvijezde u UFC-u Conora McGregora. Njegov suparnik je velika talijanska MMA nada koja je još neporažena u FFC-ovom ringu.

Večer će biti otvorena borbom za pojas u perolakoj kategoriji, a naslov će braniti Zagrepčanin Filip "Nitro" Pejić. Njegov suparnik bit će Englez James Brum, koji je bio na pragu potpisa za UFC, ali je na kraju ipak ostao u FFC-u. Pejić se vraća na mjesto nesreće, jer je u zagrebačkoj Areni pretrpio jedan od najneugodnijih poraza u karijeri.

Osim šest borbi za naslov u MMA-u vidjet ćemo i četiri borbe za naslov u kickboxingu. Za naslov u teškoj kategoriji borit će se Mladen Brestovac i Daniel Lentie, u poluteškoj Pavel Žuravlev i Clyde Brunswijk, u srednjoj Denis Majranović i Rene Wimmer, u velteru Ivan Bilić i Giorgi Bazanov te u lakoj kategoriji Samo Petje i Tigran Movsisjan.

U prilogu pogledajte najbolje nokaute boraca koji će nastupiti u zagrebačkoj Areni. Neki od njih vrlo su impresivni.

Fight Card:

MMA

Darko Stošić(C) (Srb) - Dion Staring (Niz)
Maro Perak (Hrv) - Jeremy Kimball (SAD)
Pavel Doroftei (Mol) - David Mitchel (SAD)
Ivica Trušček (Hrv) - Roberto Soldić (Njem/BiH)
Luka Jelčić (Hrv) - Danilo Belluardo (Ita)
Filip Pejić(C) (Hrv) - James Brum (Eng)

Kickboxing

Mladen Brestovac(C) (Hrv) - Daniel Lentie (Fra)
Pavel Žuravlev(C) (Ukr) - Clyde Brunswijk (Ned)
Denis Marjanović (BiH) - Rene Wimmer (Aut)
Giorgi Bazanov (Aut) - Ivan Bilić (Hrv)
Samo Petje (Hrv) - Tigran Movisyan (Češ)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider